Pareigūnai praneša, kad pirmadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pasieniečiai Švenčionių rajono Adutiškio miestelio pakraštyje pastebėjo įtartiną automobilį „Audi 100“ lietuviškais numeriais. Jame buvo du asmenys.

Mašiną vairavęs vyras nepakluso uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti. Bandydamas apvažiuoti VSAT visureigį „Mitsubishi Pajero“ vairuotojas jį kliudė ir spruko toliau. Persekiojamas pasieniečių miestelio gatvėmis „Audi 100“ manevravo dar apie pusantro kilometro.

Gaudynių metu bėglys užvažiavo ant šaligatvio, todėl buvo prakirsta galinė kairė „Audi 100“ padanga. Iš jos ant ratlankio liko tik skuteliai.

Tuomet vairuotojas suprato, kad sulaikymo išvengti nepavyks, todėl sustabdęs automobilį iš jo iššoko ir leidosi bėgti. Sprukti bandė ir kartu važiavęs keleivis, kurį atskubėję pasieniečiai iškart sučiupo. Pažeidėjas pasipriešino, todėl VSAT pareigūnams teko jį tramdyti fizine jėga bei ašarinėmis dujomis. Pasinaudojęs tamsa „Audi 100“ vairuotojas paspruko.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 28 metų Švenčionių rajono gyventojas. Automobilio bagažinėje VSAT pareigūnai aptiko polietileno plėvele aptrauktą ryšulį, kuriame buvo 2 tūkst. pakelių cigarečių „Premier“ ir „Minsk Capital“. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Eismo įvykio metu apgadinti abu automobiliai, žmonės nenukentėjo.
Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką bei dėl statutinių valstybės tarnautojų reikalavimo nevykdymo pradėtos administracinės teisenos. VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui. Už tai gresia viešieji darbai, bauda arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Automobilis ir cigaretės saugomi Adutiškio užkardoje. Iš įvykio vietos pabėgęs vairuotojas ieškomas.