Reido metu buvo nustatyti keturi transporto priemonių vairuotojai vartoję alkoholį, tačiau neviršiję leistinos normos bei vienas lengvo girtumo atvejis – 0,98 prom.

Policijos pareigūnai sustabdė 0,21 promilės įpūtusį vyrą. Jis teigė, kad už vairo sėdo drąsiai, nes prieš išvažiuojant „prasipūtė“ nuosavu alkoholio matuokliu. Pasirodo, kad vyriškis nebuvo jau toks drąsus. Vairuotoją sustabdžiusi pareigūnė pasakojo DELFI, kad vyrui tikrinantis girtumą drebėjo ne tik rankos, bet ir kojos.

Po kurio laiko policijos pareigūnai sustabdė moterį, kuriai taip pat nustatytas leistinas girtumas – 0,19 promilės. Ji pasakojo, kad šeštadienį „gerai užbaliavojo“, todėl dar iki pirmadienio jautėsi „pachmieliukas“. Pasak vairuotojos, apie reidą ji žinojo, nes Vaišvydavoje žmonės greitai vieni kitiems praneša apie patruliuojančius pareigūnus.

Taip pat „Saldainiukų su alkoholiu mėgėjas“ pripūtė 0,08 promilės, o vakar krepšinį žiūrėjęs Lietuvos rinktinės fanas – 0,14 prom.

Policijos dėmesio netrūko ir motociklų vairuotojams. Pirmasis sustabdytas vairuotojas, važiavo neapdraustu ir ne Lietuvoje registruotu motociklu. Vaikinas už tokį nusižengimą atsipirko minimalia bauda.

Klevo lapo neprisiklijavęs vaikinas sugalvojo naują pasiteisinimą. Pasak jaunuolio privalomojo ženklo nėra, nes labai skubėjo ir nespėjo prisiklijuoti. O juk šiandien labai skubėjo į mokykloje rengiamą šventę. Pareigūnai moksleivį tik įspėjo ir leido tęsti kelionę.

Reidui einant į pabaigą, policijos patrulių dėmesį patraukė „Volkswagen Golf “ vairuotojas. Kaip vėliau paaiškėjo, vyras vairavo lengvai apgirtęs – 0,98 prom.

„Jau prieš stabdant iš vairuotojo veido matėsi, kad gali būti vartojęs alkoholio“, – sakė vyrą sustabdžiusi pareigūnė. Pasak jos, vairuotojui gresia teisių atėmimas metams bei bauda nuo 300 iki 450 eurų.

Taip pat nustatytas vienas vairuotojas, nepanoręs užsisegti saugos diržo, už tai jam gresia bauda iki 50 eurų. Pareigūnai primena, kad padarius šį pažeidimą pakartotinai, vairuotojui gresia ne tik bauda iki 90 eurų, bet ir teisės vairuoti atėmimas iki dviejų mėnesių.

Reido metu, policijos pareigūnai džiaugėsi, kad šiandien rytas praėjo pakankamai ramiai ir daug rimtų nusižengimų pavyko išvengti, tačiau pasakojo, kad toje pačioje vietoje, rugpjūčio mėnesį buvo sustabdyti net 6, leistiną alkoholio normą viršiję, vairuotojai.

Pareigūnai primena, kad visą rugsėjo mėnesį, kuomet eismas kelyje tampa ženkliai intensyvesnis, toliau bus aktyviai vykdys įvairias prevencinės priemonės, skirtas eismo saugumui didinti.