Dar prieš prieš prasidedant reidui, LKPT pareigūnai sostinės pakraštyje nustvėrė penkis vairuotojus, neturinčius teisės vairuoti.

O prieš vidurnaktį LKPT patrulių ekipažai pradėjo masinį vairuotojų tikrinimą Olandų g.

Damos bandė gudrauti

Automobilių srautas šioje gatvėje Antakalnio ir Žirmūnų link tuo metu dar buvo didelis, todėl po vidurnakčio čia net susidarė spūstis. Joje įstrigo ir „Audi A4“ su išskirtiniais numeriais „SKONIS“. Kai automobilis priartėjo prie patikrinimo vietos ir juo važiavusios dvi moterys pamatė policininkus, vairuotoja ir keleivė susikeitė vietomis. Tačiau gudrybė nepavyko, nes tai pastebėjo pareigūnai. „Audi“ privažiavus prie kordono, į alkotesterį teko papūsti abiem.

Paaiškėjo, kad prieš kelias minutes į keleivio vietą atsisėdusi dama yra išgėrusi - 0,56 prom. Moteris nebandė išsisukinėti - prisipažino, kad vairavo.

Netrukus transporto srautas sumažėjo, spūsties nebeliko. Ir tada pareigūnų dėmesį patraukė prie laikinųjų greičio ribojimo ženklų privažiavęs ir sustojęs „Mercedes“. Prie jo iškart nuėjo pareigūnai. Vairuotojas buvo blaivus, dokumentai tvarkingi. Pasirodo, privažiavus patikros vietą automobilyje baigėsi kuras.

Baudų rekordininkui pagelbėjo jaunuoliai iš BMW

Paskui buvo sustabdytas „Honda Civic“ (neapdraustas ir be techninės apžiūros). Šio automobilio vairuotojas - didžiausias tą naktį įkliuvęs pažeidėjas.

Niekada vairuotojo pažymėjimo neturėjęs vaikinas (gim. 1996 m.) nuo 2014 m. už vairavimą neturint tam teisės baustas jau 18 kartų. Dabar jau 19.

Baudų (nuo 300 iki 450 eurų) jis nemoka. Pagal dabartinę tvarką, baudų išieškojimu užsiima Valstybinė mokesčių inspekcija, kurios pavedimu tai turi atlikti antstoliai (o tada sumos gerokai padidėja). Vairuotojas policininkams sakė ketinantis susimokėti baudas - tam tikslui imsiantis paskolą.

Vienam patrulių ekipažui teko staiga šokti į automobilį ir lėkti tikrinti BMW, kurio vairuotojas, neprivažiavęs policijos kordono, staiga įsuko į akligatvį, nors ten stovi kelio ženklas „Įvažiuoti draudžiama“.

BMW važiavusi jaunimo kompanija buvo blaivi. 21 metų vairuotojas tikino draudžiamojo ženklo nepastebėjęs. Jis neslėpė, kad jau daug kartų baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus: „Daug baudų. Už greitį ir visokius smulkius dalykus“.

BMW ekipažas geros nuotaikos neprarado ir netgi padėjo nustumti į aikštelę „beteisio“ vairuotojo „Honda Civic“.

Įkaušusi studentė „sutaupė“

Apie 2 val. buvo pakeista reido vieta. Didesnioji dalis ekipažų nuvažiavo į Pylimo g. Kiti - į Ukmergės g. (čia įkliuvo tik vienas pažeidėjas - dviejų metų vairavimo stažo neturintis vaikinas „pripūtė“ 0,12 prom.).

Pylimo g. pažeidėjų buvo gerokai daugiau.

Šeštadienio nakties pasivažinėjimas brangiausiai kainuos „CityBee“ automobilį „Hyundai“ vairavusiai studentei. Pylimo g. sustabdytai merginai nustatytas 0,99 prom. girtumas. Už tai numatytas vairuotojo pažymėjimo atėmimas 12-18 mėnesių ir bauda nuo 300 iki 450 eurų. Be to, klientams, kurie vairavo neblaivūs, 300 eurų baudą skiria ir „CityBee“.

Pareigūno paklausta, kodėl išgėrusi nevažiavo taksi, mergina atsakė, kad su „CityBee“ pigiau...

Įkliuvo emigrantas ir egiptietis

Paskui dar buvo nubausti du jauni vyrai. Abu už tai, kad vairavo neturėdami tam teisės.

BMW su angliškais numeriais vairuotojas policininkams pateikė Anglijoje išduotą laikiną mokinio vairuotojo pažymėjimą. Pasak pareigūnų, toks dokumentas suteikia teisę vairuoti tik Anglijoje ir tik važiuojant su asmeniu, turinčiu normalų vairuotojo pažymėjimą.

Už tokį patį pažeidimą nubaustas ir turintis leidimą laikinai gyventi Lietuvoje egiptietis. „VW Golf“ vairavęs užsienietis pateikė Egipte išduotą vairuotojo pažymėjimą, nors Lietuvoje gyvena daugiau nei pusę metų, todėl jau privalėjo įgyti lietuvišką vairuotojo pažymėjimą.

Vairuotojų tikrinimas Pylimo g. vyko pirmyn atgal vaikštinėjančių įkaušusių ir labai linksmų Škotijos futbolo sirgalių šurmulio fone. Kai kurie labai domėjosi reidu, vienas porą kartų bandė įsėsti į tikrinamą automobilį, kai kurie sustoję padainuodavo.