Masinis reidas ketvirtadienį surengtas dienos metu. Per kelias valandas pareigūnai patikrino šimtus automobilių.

Prima ekipažai išsirikiavo Pajūrio gatvėje. Čia keli patikrinti vairuotojai tiesiog pamiršo dokumentus. Netrukus reido vietą privažiavęs prancūziškais numeriais „Peugeot“ vairuotojas užsidirbo baudą. Jaunas vyras važinėjo automobiliu, nors nepraėjo techninės apžiūros. Jaunas vyras sakė, kad neseniai pirko automobilį, todėl nespėjo, o važiuoti reikėjo.

„Pirmą kartą įkliuvau. Dabar jau greitai susitvarkysiu automobilio techninę apžiūrą“, – patikino vairuotojas.

Sustabdyto „VW Golf“ vairuotojas neturėjo metų stažo, o ant automobilio nebuvo klevo lapo. Policijos pareigūnai paėmė vaikino dokumentus ir sėdo rašyti protokolą. Vaikinas pasitaikė labai nekantrus ir jau po kelių minučių bandė skubinti pareigūnus, kad jie dirbtų greičiau.

DELFI priėjus prie jo ir paklausus, kodėl neužklijavo lapo, vaikinas rėžė: „bachūrai nekalba“. Vaikinas automobiliu važiavo su mergina. Galbūt norėjo pasirodyti prieš ją.

Netrukus policijos ekipažai išsirikiavo pajudėjo į Liepojos gatvės pusę. Čia automobilių srautas taip pat buvo nemažas. Vėl pasitaikė dokumentų nepasiėmęs „Lexus“ vairavęs vyras. Lyg tyčia, antras pamiršęs, kaip pats sakė „popierių“, vėl pasitaikė „Lexus“ vairuotojas. Jaunas vyras net noriai pozavo ir visai nebijojo, kad nubaus – visi dokumentai tvarkingi, tik pamiršo pasiimt vieną lapą.

„Iškart prisipažinau, kad nepasiėmiau automobilio dokumentų, – šypsodamasis prisipažino vyras. Dukrai reikia automobilio, čia netoli, tai ir nepasiėmiau. Tokioje mašinoje juk nelaikysi dokumentų“.

Į nemalonesnę situaciją pateko emigrantė, kuri grįžo paviešėti į Lietuvą, tačiau įstatymai yra įstatymai. Jos vairuojamo „Opel“ automobilio šoniniai langai buvo per daug užtamsinti. Nors tai leidžiama šalyje, kur ji dabar gyvena, Lietuvoje už tai išrašoma bauda.