Praėjusį pirmadienį prie picerijos konflikto metu, įtariama, iš nelegaliai laikomo pistoleto TT du žmones sužeidęs J. Baronas iki šiol dar nesurastas, nors po vos tragiškai nepasibaigusių įvykių jau prabėgo daugiau kaip savaitė.

Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas sako, kad pareigūnai kasdien analizuoja informaciją apie J. Baroną ir galimas jo slapstymosi vietas. O jos gali būti jau ne tik Lietuvoje, teigia DELFI šaltiniai, tačiau policijos pareigūnai šios informacijos nėra linkę komentuoti – nenori pakenkti vykdomai paieškai.

„Detalių negalime atskleisti, nes, jeigu atskleistume, jūs parašytumėte ir perskaitytų tie, kurie to neturėtų žinoti, tačiau noriu patikinti, kad paieška vykdoma, atliekami visi veiksmai pagal pareigūnų sudarytą planą“, – sakė S. Gagas.

Jis teigė, kad Vilniaus apskrities policijos pareigūnai intensyviai bendradarbiauja su visomis institucijomis, pagalbą teikia ir pavojingiausių nusikaltėlių ieškantys Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

„Vilniaus apskrities policijos pareigūnai deda visas pastangas, kad įtariamasis būtų surastas, – DELFI sakė policijos viršininkas. – Mes kasdien aptariame, ką padarėme ir ką darysime toliau, kur mesime savo pajėgas. Ir tie veiksmai kryptingai vyksta, bet informacijai tikrinti reikalingas laikas. Darome ir analitinį darbą, o po to planuojame savo priemones. Jo ieškoma visur – tai gali būti ir kitos vietovės, nebūtinai Vilnius, tad turime dirbti ir patikrinti visą informaciją.“

S. Gagas sakė, kad policijai paskelbus įtariamojo paiešką pareigūnai iš visuomenės gavo informacijos apie galimą J. Barono slapstymosi vietą.

„Buvo gauta pranešimų iš visuomenės, visiems dėkojame už tai, visi pranešimai turi tam tikros vertės, bet juos visada turime įvertinti ir patikrinti, ir visus žmones raginame pranešti, jeigu žino, kur įtariamasis slapstosi“, – sakė jis.

Jeigu žinote, kur gali slapstytis J. Baronas arba turite kitos reikšmingos informacijos policijai, galite paskambinti tel. (8 5) 271 6007 arba bendruoju pagalbos tel. 112.

Jonas Baronas
Kur gali slapstytis J. Baronas, DELFI bandė paklausti jo motinos Laimos Pikul, su kuria šis gyvena sostinės Antakalnio mikrorajone – visiškai netoli picerijos, kur buvo surengtas kruvinas išpuolis, tačiau, vos tik išgirdusi, kas skambina, ji padėjo telefono ragelį. Apie savo brolį nebekalba ir Oksana Pikul-Jasaitienė, kuri po policijos pranešimo apie J. Barono paiešką žurnalistams aiškino, kad esą įvyko nesusipratimas.

Nuo teisėsaugos besislapstančiam J. Baronui už akių yra pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir pasikėsinimo nužudyti. Ikiteisminio tyrimo teisėjas yra leidęs J. Baroną suimti, kai tik šis bus sulaikytas.

J. Barono motinos namuose pareigūnai yra atlikę kratą, tačiau, kas buvo rasta, kol kas neskelbia. Žinoma tik tiek, kad ginklas TT, iš kurio, įtariama, J. Baronas paleido keletą šūvių, buvo rastas po automobiliu netoli picerijos. Šalia taip pat buvo maišelis su narkotinėmis medžiagomis (įtariama, kokainu), todėl gali būti, kad įvykio metu J. Baronas buvo apsvaigęs nuo kvaišalų.

Per išpuolį prie picerijos buvo sužeistas vienas konflikte dalyvavusių jaunuolių ir prie kito staliuko vakarieniavusi mergina. Jie sužalojimus gydosi namuose.

Įtariama, kad iš nelegaliai laikomo pistoleto paleisti mažiausiai keturi šūviai.

Tyrimo metu pareigūnai pas kai kuriuos konflikte dalyvavusius jaunuolius rado didelį kiekį narkotinių medžiagų ir devynias padirbtas 500 eurų kupiūras.

Dėl narkotinių medžiagų įgijimo, pareigūnų papirkimo ir viešosios tvarkos pažeidimo teisto J. Barono pavardė figūruoja ir kitame šiuo metu policijoje atliekamame tyrime, susijusiame su narkotikais, – 2015 m. rugsėjį pas jį buvo rasta apie 350 g marihuanos.

Šią bylą prokurorai netrukus ketino perduoti teismui, tačiau J. Baronui pasislėpus situacija pasikeitė. Būtent šioje byloje anksčiau J. Baronui teismas buvo nurodęs uždėti elektroninę stebėjimo priemonę – apykoję. Įtariamajam buvo skirta ir kitų kardomųjų priemonių, kurios neseniai buvo pakeistos – J. Baronui buvo grąžintas asmens dokumentas, nes jis ketino įsidarbinti, be to, jam buvo nuimta apykojė, nes esą buvo atvejų, kai ji fiksuodavo klaidingus duomenis.

J. Baronas taip pat daugybę kartų yra baustas administracine tvarka, nes neturėdamas teisės vairuoti sėsdavo prie automobilio vairo. Ir, maža to, dar būdamas neblaivus. Dėl to teismas net yra konfiskavęs jo motinos L. Pikul prabangų BMW, kurį ši buvo ką tik nusipirkusi lizingo būdu.