Rugpjūčio 22 dieną apie 8 val., Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams patruliuojant Mėnulio gatvėje, prie jų privažiavo automobilis „Škoda Fabia“, iš kurio išlipusi 33-ejų vilnietė susijaudinusi pranešė, kad iš jos automobilio, stovėjusio prie vaikų darželio V. Maciulevičiaus gatvėje, pavogta juoda rankinė su dokumentais, asmeniniais daiktais bei mobiliojo ryšio telefonu „Iphone 5 SE“.

Vagystę stebėjo ir vagišiaus požymius įsidėmėjo moters sūnus, kuris matė, kaip tamsaus gymio, vilkintis tamsiais drabužiais ir barzdotas vyras pasišalino per pėsčiųjų tiltą, vedantį virš vakarinio aplinkelio į miškelį.

Policija praneša, kad vienas iš pareigūnų nedvejodamas davė savo mobiliojo ryšio telefoną, kuriame pranešėja aktyvavo tam tikrą paskyrą, per kurią „Find my phone“ aplikacijoje visi kartu aptiko telefono buvimo vietą tame pačiame miškelyje, kurio kryptimi pasišalino ilgapirštis.

Nuo vagystės netrukus praeiti nė valandos, pagal skleidžiamą telefono signalą pavyko rasti telefono aparatą, paslėptą miškelyje po samanomis. Taip pat už 2 metrų gulėjo ir moters rankinė, kuri taip pat buvo sąmoningai uždengta medžiagos skiaute. Nors rankinėje ir nebebuvo 20 eurų, maisto produktų, tačiau nukentėjusioji be galo apsidžiaugė suradusi likusius savo daiktus ir išreiškė didelį dėkingumą policijos pareigūnams už pagalbą, linkėjo jiems sėkmės ir didžiavosi, kad policijoje dirba tokie talentingi, sumanūs pareigūnai.