Sostinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kurioje įtarimai pareikšti dviem vilniečiams. Įtariamieji, veikdami bendrininkų grupėje ir pasisavinę valstybės tarnautojo vardą, neteisėtai atėmė žmogui laisvę, bei, panaudodami specialiai žmogui žaloti pritaikytą daiktą, pagrobė svetimą turtą, banko korteles ir asmens dokumentus.

2016 m. rugsėjo 24-osios naktį į Vilniaus policijos pareigūnus kreipėsi dvidešimt aštuonerių metų vilnietis, kad, grasinant ginklu, jį apiplėšė.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjams nukentėjusysis papasakojo, kad apie 2 valandą jam einant Pelesos gatve, prie jo privažiavo automobilis, kuriame buvo du vaikinai. Vienas jų prisistatė Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnu, parodė pažymėjimą ir pareiškė, kad šiame rajone buvo padarytas plėšimas ir, kad jis, nukentėjusysis, atitinka plėšimu įtariamo asmens požymius, todėl jam reikės važiuoti į policijos komisariatą. Įsodinę pareiškėją į automobilį, nuvežė jį į atokią Tunelio gatvę ir ten, grasindami ginklu, apiplėšė ‒ pavogė telefonus, vyrišką rankinę su pinigais ir dokumentais.

Nežiūrint į tai, kad nukentėjęs vyras neįsidėmėjo plėšikų automobilio valstybinio numerio ženklų, jau po pusantros savaitės tyrimo, spalio 4 d., kriminalistai sulaikė „kolegas“, dvidešimties ir dvidešimt ketverių metų vilniečius, įtariamus plėšimu. Kratų jų namuose metu buvo rastos vienkartinės surišimo priemonės, asmens kratos protokolų blankai, itin tikroviškai atrodanti šaunamojo ginklo „Glock“ (airsoft ginklas), šaudančio plastikiniais rutuliukais, kopija, beisbolo lazda, vienkartinės pirštinės. Paimtas ir sidabrinės spalvos automobilis „Opel Astra“. Įtariamieji buvo uždaryti į areštinę.

Policija praneša, kad tyrėjai nustatė, kad nusikaltimo metu, važiuojant automobiliu, abu įtariamieji elgėsi lyg tikri kriminalistai – nukentėjusiajam paprašius paskambinti bendruoju pagalbos telefonu, jie neatsisakė ir paskambinę paaiškino, kad vyksta plėšimo tyrimas ir jie dirba su galimu įtariamuoju. Vėliau, jau tikrieji sostinės Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai išėmė garso įrašus bei surinko kitus nusikaltimo padarymo įrodymus.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d. numato, kad už plėšimą, padarytą panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, numatoma laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.