Prancūzų kunigas prieš atvykdamas į Rytų Prancūzijos Bezansono miestą, kur trečiadienį jam buvo paskelbtas nuosprendis, 27 metus praleido uždaroje Italijos religinėje bendruomenėje.

57 metų dvasininkas Bruno Kiefferas buvo teisiamas dėl ekshibicionizmo, seksualinio smurto prieš du berniukus, kuriuos jis glamonėjo, ir mažametės tvirkinimo. Pastarąjį nusikaltimą B.Kiefferas įvykdė pakvietęs vieną mergaitę į gimnastikos pamoką, kurios metu jie abu buvo nuogi.

Kunigui taip pat buvo pateikti kaltinimai per katekizmo pamoką demonstravus kelnaites su juostele ir kitus drabužius iš latekso.

B.Kiefferas prisipažino dėl nusikaltimų, kuriuos įvykdė nuo 1997 iki 1999 metų. Teismui jis sakė taip pasielgęs dėl "momentinio nukrypimo" ir savo "pašėlusio libido".

Jam buvo uždrausta penkerius metus dirbti su vaikais.

Romos Katalikų Bažnyčią užgriuvo virtinė seksualinio išnaudojimo skandalų, susijusių su dvasininkais, ypač Europoje ir Jungtinėse Valstijose.

"Šis vyras 27 metus gyveno labai griežtoje ir uždaroje Italijos religinėje bendruomenėje, neturėdamas ryšio su išoriniu pasauliu", - teigė kunigo advokatė Agathe Henriet (Agat Henrjė).

"Kai 1996 metais jis atvyko į Bezansoną, jį užgriuvo informacija apie visuomenę, kurioje gyvename", - pažymėjo ji.