Šimtai žmonių šių metų vasarį Leedse susirinko į 16-mečio laidotuves – paauglys buvo nužudytas savo meilės konkurento, kuriam šiuo metu – 17-a, nepilnamečio vardas dėl duomenų apsaugos įstatymo negali būti atskleistas, dalijasi tiesa.com yorkshireeveningpost.co.uk paskelbta žinia.

Septyniolikmetis ketvirtadienį buvo pripažintas kaltu dėl žmogžudystės, sukrėtusios visą miestą. Nusikaltimo motyvai – tokie patys, kaip ir garsiojoje dramoje apie Romeo ir Džiuljetą: meilė.

Kaltinamasis kurį laiką susitikinėjo su 16-mete mergina, tačiau vėliau ji pasirinko santykius su savo bendraamžiu. Tačiau jiems buvo lemta tęstis vos kelias dienas: tai pastebėjęs septyniolikmetis konkurentas vaikiną vasario 10-ąją nužudė kai šis išlipo iš autobuso.

Jauno žmogaus mirtį lėmė vienintelis dūris virtuviniu peiliu į krūtinę, mat ginklu buvo sužalota širdis.

Teisme kaltinamasis tikino žudyti nenorėjęs, o peiliu, kurį nešiojosi savigynai, esą mylimosios pasirinktam vaikinui smogė, nes šis jį stumtelėjo.

Visa tai įvyko žmonių gausiai lankomoje viešoje vietoje – Harehills Lane vadinamoje centrinėje Rytų Leedso gatvėje, kurioje tuo metu po parduotuves vaikščiojo daugybė lankytojų, tėvai namo vedėsi iš mokyklų paimtus vaikus.

Prisiekusiųjų grupė, kurią sudaro 6 vyrai ir 6 moterys, po dvi dienas trukusių svarstymų, kaltinamąjį iš pradžių laikė nekaltu dėl tyčinio nužudymo, tačiau vėliau nusprendė pritaikyti alternatyvų kaltinimą dėl žmogaus gyvybės atėmimo.

Kaltinamasis šiuo metu yra laisvas, tačiau laikomas saugioje vietoje baiminantis, kad jam nenutiktų kas nors blogo.