Sekmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai kelyje Suvalkai–Marijampolė, ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinimui sustabdė į Lietuvą iš Lenkijos ką tik įvažiavusį automobilį „Citroen Berlingo“. Transporto priemonę, pažymėtą vokiškais registracijos numeriais, vairavo 26 metų Estijos pilietis, praneša VSAT.

Patikros metu jis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens dokumentus, tačiau paaiškėjo, jog užsienietis neturi vairuotojo pažymėjimo. Netrukus išsiaiškinta, kad šio dokumento vyras neteko už anksčiau padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Įtarimų pasieniečiams sukėlė ir esto vairuotas „Citroen Berlingo“. VSAT pareigūnai greitai nustatė, kad 2004 m. pagaminta mašina tą pačią dieną, sekmadienį, Vokietijos teisėsaugininkų buvo įvesta į duomenų bazes ir ieškoma kaip vogta.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Estą po apklausos pasieniečiai uždarė į areštinę. Jam taip pat teks aiškintis su policijos pareigūnais dėl mašinos vairavimo neturint tam teisės. „Citroen Berlingo“ laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje.