Penktadienį visą dieną iki išnaktų dirbę pareigūnai ne vienam skaudžiai priminė, kad viršijus greitį tenka pasakyti „sudie“ vairuotojo pažymėjimui. O vakarop įkliuvo žiemai per anksti pasiruošęs vairuotojas bei vos po dokumentų patikrino telefoną griebęs ir važiuoti sumanęs vyras.

Apie 20-tą valandą Klaipėdos ir Lietuvos kelių policijos ekipažai išsirikiavo ties Vėžaičiais. Čia pirmasis pasitaikė pažeidėjas su automobiliu „Mazda“. Jaunas vyras vairavo automobilį su dygliuotomis žieminėmis padangomis. Kaip pats juokavo, iš anksto pasiruošė žiemai, jei netyčia pasnigtų. Techninė apžiūra anuliuota, dar ir teks sumokėti baudą, tačiau tai jaunam vyrui nuotaikos nesugadino.

Netrukus policija sustabdė vairuotojo pažymėjimo niekada taip ir neišlaikiusį vyrą, sėdėjusį prie „Audi“ vairo.

„Bandžiau išlaikyti egzaminus, tačiau nepabaigiau mokytis, – atviravo jau ne pirmą kartą baudą gaunantis vyras ir pasiteisino – Pritrūko pinigų“.

Toks pasiteisinimas nuo baudos neišgelbėjo. Taisyklės yra taisyklės ir jų paisyti privaloma.

Budrios pareigūnų akys pastebėjo ir „VW Touareg“ su prancūziškais numeriais, kurio langai akivaizdžiai per daug užtamsinti. Kadangi automobilis neregistruotas Lietuvoje, techninės apžiūros pagal įstatymus atimti negalima, tačiau bauda neišvengiama, mat Lietuvoje per daug tamsinti vairuotojo ir keleivio šoninius langus draudžiama.

Reidą surengę pareigūnai pastebėjo ir jų dėmesio bandžiusi išvengti „Mercedes Benz“ vairuotoją, kuris važiavo link jų, tačiau staiga apsisuko. Pareigūnai pasivijo jauną vairuotoją. Paaiškėjo, kad sprukti bandęs vairuotojas tikėjosi likti nepastebėtas, nes ne visi dokumentai buvo tvarkingi. Pareigūnai priminė, kad draudimas, techninė apžiūra ir vairuotojo pažymėjimas visada turi laiku pratęsti, o jei bent vieno iš dokumentų nėra, tenka mokėti baudą ir dar tai neatleidžia nuo prievolės susitvarkyti dokumentus. Priminė aišku, ne tik žodžiu, jaunas vairuotojas gavo baudą.

Tiesa, pats vyras tikino, kad apsisuko visai ne dėl reido, esą važiuodamas persigalvojo ir norėjo važiuoti kitu keliu.

O štai „Opel“ vairuotojas pats prisidarė bėdų. Reido metu policijos pareigūnė patikrino vyro dokumentus ir jau leido važiuoti. Tačiau vyras ėmė skambinti mobiliuoju telefonu ir pradėjo važiuoti. Čia pat kitas pareigūnės kolega už tokį įžūlumą vyrą vėl sustabdė ir surašė protokolą.

„Aš skųsiuosi, gi dėl draudimo paskambinau“, – ėmė piktintis vyras, tačiau paaiškinime pats parašė, kad pradėjo važiuoti kalbėdamas telefonu ir pasirašė, kad sutinka su bauda. Tačiau vis tiek žadėjo apskųsti baudą.

Visą dieną iki išnaktų dirbę pareigai ne vienam skaudžiai priminė, kad viršijus greitį tenka pasakyti „sudie“ vairuotojo pažymėjimui.

Jau sutemus policijos ekipažai atvyko į Klaipėdą, prie Jakų žiedo, kur matavo greitį. Panašu, kad dauguma vairuotojų jei nežinojo, tai bent jau nujautė, kad policija netolerantiška greičio viršijimui, tad dauguma važiavo leistinu 90-ties kilometrų per valandą greičiu. Jau po vidurnakčio į Palangą važiavęs BMW vairuotojas panašu, kad užsimiršo. Tačiau iki 114 spūstelėjęs vairuotojas neprarado nuotaikos net ir gavęs baudą: „vairuotojo pažymėjimą išsaugojau“.

Dienos metu pareigūnai pričiupo tris greičio mėgėjus. Medelyno gatvėje, kur greitis leidžiamas 60 kilometrų per valandą, pirmasis į policijos glėbį 90-ties kilometrų per valandą greičiu atlėkė „Ford Focus“ vairuotojas nė neturintis dvejų metų stažo. Vaikinui teks mokytis taisykles iš naujo.

Netrukus į pareigūnų pasirinktą vietą atskriejo ir motociklininkas. Užfiksuotas 97 kilometrų per valandą greitis. Motociklininkai, viršiję greitį 30-čia kilometrų, netenka vairuotojo pažymėjimo.

Trečiasis greičio mėgėjas su „Opel Vectra“ spūstelėjo greičio pedalą taip, kad prie leistino 60 kilometrų greičio „prisidėjo“ dar 50 kilometrų per valandą. Automobilių vairuotojai pažymėjimą išsaugo, jei viršija greitį 30-čia kilometrų, tačiau viršijus 50 kilometrų taip pat tenka atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu.

Kelių policijos pareigūnai reidus rengia visoje Lietuvoje, taip pat kaip vairuotojai laikosi kelių eismo taisyklių tikrina ir skiriamaisiais ženklais nežymėtu automobiliu „Audi“, kurį jau įsiminė ne vienas greičio mėgėjas.