Telšių policijos duomenimis, rugpjūčio 10 d., gautas pranešimas apie nesaugiai, chuliganiškai važiuojančias ir galimai tarpusavyje lenktyniaujančias transporto priemones „SAAB 93“ ir „BMW 525“.

Sedoje, Mažeikių rajone, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai operatyviai sureagavo ir ėmė persekioti nurodytus automobilius.

Apie 9.50 val., Mažeikių rajone esančiame Plinkšių kaime buvo sustabdytas automobilis BMW.

Šis vairuojamas galimai nuo narkotinių (psichotropinių) medžiagų apsvaigusio Telšių gyventojo (gim. 1988 m.). Mašinoje taip pat sėdėjo galimai nuo narkotinių (psichotropinių) medžiagų apsvaigęs keleivis (gim. 1994 m.), gyvenantis Telšiuose, pas kurį rasti automobilio „SAAB 93“ dokumentai.

Apžiūrėjus pastarąjį automobilį, stovėjusį Plinkšių k., Mažeikių r., esančio viešbučio automobilių stovėjimo aikštelėje, jo salone buvo rasta ir išimta augalinės kilmės medžiaga. Kaip įtariama rasta medžiaga yra narkotinė - kanapės (ir jų dalys).

Atliekant procesinius veiksmus, prisijungus ir Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnams, buvo atliekamos kratos abiejų įtariamųjų namuose.

„BMW 525“ vairuotojo namuose taip pat buvo rasta ir išimta galimai narkotinių medžiagų.

Abu tariamieji sulaikyti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.