Avarija įvyko, kai akivaizdžiai girtas „Toyota Prius“ vairuotojas, važiavęs prieš eismą Etmonų gatve, sankryžoje susidūrė su Arklių gatve važiavusiu taksi automobiliu „Toyota Avensis Verso“.

Taksi vairuotojas pokalbio pradžioje demonstravo atkaklumą ir, liesdamas savo automobilio prekinį buferį, vardijo žalą. Pamatęs taksi vairuotojo abejingumą siūlymui susitarti, avarijos kaltininkas tapo agresyvus, pradėjo vardyti pažįstamus, vis atkakliau kvietė susitarti, nes „kas tau iš to, jei mane priduosi pareigūnams“. Iš kaltininko lūpų ne kartą nuskambėjo prisipažinimas, jog yra išgėręs.

Pro langą įvykį stebėjusi mergina jį užfiksavo mobiliuoju telefonu ir nelaukusi susitarimo pabaigos apie tai pranešė policijos pareigūnams. Dar po kelių minučių vyrai pradėjo kalbėti tyliau, paspaudė rankas ir sėdo į savo automobilius.

Taksi vairuotojas nuvažiavo Rotušės aikštės link, o akivaizdžiai neblaivus ir svyravęs avarijos kaltininkas – prieš eismą Halės turgaus link, Arklių gatve.

Įvykį stebėjusi mergina, užfiksavusi vieno automobilio valstybinius numerius, informavo policiją apie tai, jog vairuotojai išsiskirstė ir pranešė pareigūnams, kokia kryptimi nuvažiavo neblaivus vairuotojas. Šis svyravo ne tik stovėdamas ir bandydamas derėtis su taksi vairuotoju, važiuodamas Arklių gatve vyras vingiavo, nesugebėjo važiuoti tiesiai.

Po kelių minučių policijos pareigūnai surado ir sustabdė įtariamai neblaivaus vyro vairuotą automobilį. Apie tai buvo informuota ir policijos pareigūnus iškvietusi pilietiška mergina, kuri sutiko parašyti paaiškinimą apie matytą įvykį.

Ramūno Z. (gim. 1986 m.) vairuojamą „Toyota Prius“ apie 3.30 val. patruliai sustabdė Trakų gatvės pradžioje. Alkotesteriu jam nustatytas 2,08 prom. girtumas. Vairuotojas buvo nuvežtas į Priklausomybės ligų centrą, kur paimtas kraujo mėginys. Po to jis pristatytas į policijos komisariatą, kur pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo, kai girtumas viršija 1,50 prom. (už tai gresia didelė bauda, vairuotojo pažymėjimo atėmimas, automobilio konfiskavimas ir netgi laisvės atėmimas iki 1 metų).