Kalvarijos savivaldybėje kartu patruliavę Lietuvos ir Lenkijos pasieniečiai sulaikė lengvuoju automobiliu gabentą cigarečių kontrabandą. Daugiau kaip 2 tūkstančiai pakelių rūkalų buvo išslapstyti lietuvio vairuotos mašinos dugne bei durelėse.

Policijos duomenimis, rugpjūčio 7 d. popiet ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patruliavę Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai bei kolegos iš Lenkijos Rutka-Tartak užkardos patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį lengvąjį automobilį „Renault Vel Satis“.

Prie vairo sėdėjęs 26 metų lietuvis pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus, tačiau Lietuvos ir Lenkijos pareigūnai nusprendė atidžiai patikrinti vyro mašiną.

Netrukus paaiškėjo, kad „Renault“ dugne ir galiniame bamperyje yra įrengtos cigarečių slėptuvės. Neteisėtai gabentų rūkalų rasta ir automobilio galinėse keleivių durelėse.

Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko 2 240 pakelių cigarečių „NZ Gold Superslims“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Kadangi automobilis sulaikytas Lietuvos teritorijoje, administracinę teiseną pradėjo Kalvarijos užkardos pasieniečiai.

Už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą, laikymą ar gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką mašiną vairavusiam lietuviui gresia bauda nuo 4 iki 6 tūkstančių eurų bei transporto priemonės konfiskavimas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Marijampolės apylinkės teismą.

Automobilis ir cigaretės laikinai saugomi Kudirkos Naumiesčio užkardoje.