V. Polonskis buvo įvardijamas kaip vienas gaujos įkūrėjų ir vadovų. „Vilniaus brigada“ keletą metų karaliavo sostinėje. Teisėsauga gaują ėmė triuškinti tik po to, kai 1993 m. metais buvo nužudytas žurnalistas Vitas Lingys. Gaujos vadeiva B. Dekanidzė buvo nuteistas mirties bausme ir sušaudytas. Bet dar ir po to banditai ilgokai siautėjo Vilniuje: sprogdino automobilius, gatvėse šaudė vieni į kitus ir t. t.

Nemažai „Vilniaus brigados“ narių buvo įkalinti ilgiems metams. Tačiau kai kurie savo bendrininkų likimo išvengė: vieni tapo verslininkais, kontrabandininkais, kiti prasigėrė, vienas netgi įstojo į vienuolyną Rusijoje ir t. t.

Kaip DELFI sakė Vilniaus apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Marekas Gulbinovičius, V. Polonskis jau seniai nepatekdavo į teisėsaugininkų akiratį. Pareigūnų žiniomis, jis dažnai važinėdavo į Baltarusiją – turėjo ten kažkokių reikalų.

Į Santaros klinikas „Vesnuška“ buvo atvežtas liepos 23-iosios naktį. Medikai jam diagnozavo apsinuodijimą alkoholio surogatais (nors neatmetama, kad galbūt gėrė ne surogatus, tačiau išgėrė tiek, kad alkoholio kiekis buvo mirtinas). Kitą dieną jis mirė reanimacijoje.