Į įvykio vietą atskubėjo medikai, policininkai, ugniagesiai gelbėtojai. Bet medikų ir gelbėtojų pagalbos niekam neprireikė - trys iš keturių avarijoje dalyvavusių automobilių buvo be žmonių, o avarijos kaltininkas liko sveikas.

Paaiškėjo, kad avarija įvyko ne sankryžoje, o netoli jos, Naugarduko g. Taksi ir pavėžėjimo paslaugų bendrovės „eTransport“ automobilis „Toyota Prius“ kliudė stovinčio „VW Polo“ veidrodėlį ir jį nulaužė, o po to rėžėsi į stovintį „Toyota Avensis“. Smūgis buvo toks, kad pastarasis automobilis apsivertė aukštyn ratais ir kliudė stovintį „Toyota Corolla“.

Neaišku, kiek žmonių važiavo avarijos kaltininko automobiliu - atvykus pareigūnams, „Toyota Prius“ buvo tuščias. Bet vėliau į avarijos vietą atėjęs vaikinas (gim. 1995 m.) prisipažino vairavęs šį automobilį. Vyrukas buvo visiškai girtas, jam nustatytas sunkus girtumas - 2,56 prom. Be to, jis neturi teisės vairuoti (vairuotojo pažymėjimas atimtas jau anksčiau).

Jaunuolis išvežtas į Priklausomybės ligų centrą, paskui - į komisariatą. Girtam vairuotojui bus pradėtas ikiteisminis tyrimas. Policija aiškinasi, ar jis tikrai vairavo, ar tik prisiima girto bičiulio kaltę, kad šis išsaugotų vairuotojo pažymėjimą.

Papildyta. Sekmadienį į DELFI kreipėsi „Toyota Prius“ savininkas. Jis papasakojo, kad automobilis šiuo metu nebuvo naudojamas pavežėjimo paslaugoms, buvo atjungtas nuo sistemos. Automobilį savininkas buvo davęs naudotis savo pažįstamam. Pastarasis sekmadienio naktį linksminosi su kažkokia kompanija ir joje buvęs asmuo, kurio mašinos savininkas sako net nepažįstantis, nusprendė pasivažinėti.