Apie 15.30 val. pasiklydęs vyras pats paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pranešė, kad pradėjo klimpti į pelkę, todėl nebegali išeiti iš miško. Vyras nežinojo, kur esantis, galėjo nurodyti tik kuriuo autobusu atvyko į Bačiūnų gatvę ir kad pro sodus nuėjo į mišką ieškoti mėlynių. Jis aiškino, kad supratęs, jog savo jėgom išsikapanoti iš pelkėjančio miško pačiam nepavyks, ėmė šauktis pagalbos.

Netrukus nelaimėlio išsiųsti ieškoti 4 policijos ekipažai. Pareigūnai tikrino įvažiavimus į mišką, kur link nuėjęs buvo vyras. Tuo metu paklydėlis telefonu kalbėjo su budėtoju. Skirtingu metu ekipažai įjungdavo garsinę policijos sireną bandydami nustatyti, kurioje maždaug vietoje yra pradingėlis, tačiau miške (kur netoli ežeras) garsas sklinda netolygiai ir žmogus negalėjo pasakyti iš kurios pusės girdi sklindantį garsą.

Paieškoje dalyvavę Sigitas Petraitis ir Kęstutis Poškus paklausė netoli miško buvusių moterų, ar šios nematė praeinančio žmogaus, gal ką girdėjo. Šios sakė netoli girdėjusios kažką miške šūkaujant, tačiau nekreipusios dėmesio. Pareigūnai patraukė nurodyta kryptimi ir maždaug už 100 metrų nuo sodų pamatė raudona striuke vilkintį vyrą. Jis buvo labai išsigandęs, norėjo bėgti tiesiai prie gelbėtojų, tačiau taip būtų tikrai įsmukęs į pelkę. Pareigūnai surado kiek sausesnį ir tvirtesnį priėjimą prie nelaimėlio ir jį saugiai pasiekę išvedė iš miško, praneša Šiaulių policija.

Vyras buvo sušlapęs kojas, panašu į pelkėtą vietą buvo įklimpęs aukščiau kelių, bet išsikapanojęs ant kietesnės žemės laukė pagalbos. „Senoliui tikriausiai daugiau nei 70 metų ir kalbėjo jis tik rusiškai. Buvo ištiktas šoko, labai jaudinosi, ką dabar pasakys dukra. Žadėjo, kad į mišką jau gyvenime nebeis“, - prisimena S. Petraitis.

Šiaulietis medikų pagalbos atsisakė, todėl pareigūnai jį parvežė namo. „Labai gerai, kad vyras turėjo pasiėmęs telefoną, juo galėjo išsikviesti pagalbą. Taip pat buvo ryškiai apsirengęs, todėl jį greitai pamatėme tankmėje“, - sakė K. Poškus.

Penktadienio rytą policiją pasiekė išgelbėtojo rašytas laiškas, kuriame pasakojama, kaip jis išėjo uogauti, tačiau įsmukęs į pelkę labai išsigando ir puolė kviesti pagalbą. Ją greitai suteikė atvykę pareigūnai, o už tai šiaulietis jiems jaučiasi labai dėkingas: „Jaučiu didžiulę padėką ir žemai lenkiuosi pareigūnams už mano gyvybės išgelbėjimą“.

Tai pirmas kartas šią vasarą, kai Šiaulių policijai teko ieškoti miške pasiklydusio uogautojo. Kiekvienais metais tokių atvejų pasitaiko bent keletas.

Policijos pareigūnai perspėja, kad eidami į mišką grybautojai ar uogautojai turi laikytis tam tikrų atsargumo priemonių. Geriausia grybauti žinomame miške arba su žmogumi, kuris tą mišką gerai pažįsta. Jei į mišką atvykote ne vienas, stenkitės smarkiai nenutolti nuo kitų, stebėkite, kad vienas ar daugiau žmonių būtų jūsų matymo ribose. Į mišką patartina neštis mobiliojo ryšio telefoną. Nelaimės atveju juo galima susisiekti su artimaisiais arba paskambinti bendruoju pagalbos telefonu. Jeigu į mišką išsiruošėte vienas, būtinai informuokite artimuosius, į kurį mišką einate, kad jeigu pasiklysite, būtų paprasčiau jus surasti.