Trečiadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties komandos pasieniečiai pakartotiniam patikrinimui sustabdė ką tik iš Baltarusijos per Šumsko punktą įvažiavusį 49-erių Vilniaus gyventoją. Jis vairavo automobilį „VW Passat“.

Patikros metu pasieniečiai atkreipė dėmesį į nerangius iš automobilio išlipusio vairuotojo judesius. Asmens apžiūros metu paaiškėjo, kad vilnietis dėvi ilgas kojines, į kurias prisikišo kontrabandinių rūkalų pakelių ir juos bandė maskuoti kelnėmis. Iš viso vyras kojinėse į Lietuvą taip vežė 38 pakelius cigarečių „NZ Gold Super Slims“ su Baltarusijos banderolėmis, praneša VSAT.

Pareigūnams kilo įtarimų, kad rūkalų gali būti paslėpta ir „VW Passat“. Automobilis buvo nuvarytas į netoliese veikiantį Medininkų kontrolės punktą, kur yra techninės sąlygos detaliai mašinos patikrai. Čia paaiškėjo, kad galiniuose automobilio posparniuose, prie rankinio stabdžio svirties ir šalia galinės sėdynės yra įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai ištraukė dar 1730 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ su Baltarusijos akcizo ženklais ir „NZ Gold QS“ be akcizo ženklų.

Dėl kontrabandos vilniečiui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Šią bylą nagrinės teismas. Vairuotojui gresia tūkstantinė bauda ir „VW Passat“ konfiskavimas. Po apklausos vyras paleistas.

Cigaretės ir automobilis saugomi Vilniaus rinktinėje.