Avarija įvyko pirmadienį, apie 17.45 val. Pasak liudininkų, „VW Passat“ lėkė didžiuliu greičiu, kliudė kitą tokios pačios markės automobilį, vos nenulėkė į griovį, o paskui rėžėsi į motociklą. Smūgis buvo toks, kad vilnietis motociklininkas atsidūrė maždaug už 70 metrų nuo susidūrimo vietos.

Pabėgusio 36 metų vairuotojo ieškojo policininkai, buvo pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi. Liudininkų teigimu, vairuotojas pabėgo per javų lauką.

Tyrimą kuruojantis Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Raimundas Aukštakalnis DELFI antradienio popietę sakė, kad vairuotojas sulaikytas dviem paroms ir uždarytas į areštinę. Pasak prokuroro, būna, kad tragiškas avarijas sukėlę vairuotojai iš įvykio vietos pasišalina ištikti šoko, tačiau tai ne pasiteisinimas - iš įvykio vietos pasišalinę, t.y. vengę girtumo patikrinimo, baudžiami taip pat, kaip girti vairuotojai.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Marius Draudvila DELFI papasakojo, kad pabėgęs vairuotojas, gyvenantis Piktupėnuose, aštuonių butų name, pareigūnams neatidarė durų, bandė apsimesti, kad jo nėra namuose. Tačiau policininkų apgauti nepavyko. Jie išsikvietė ugniagesius, kurie atidarė buto antrame aukšte langą ir įleido pareigūnus.

Šeimininkas buvo namuose, jis nesipriešino. Pasak M. Draudvilos, vyras atrodė sugniuždytas ir akivaizdžiai neblaivus. Jis buvo nuvežtas į ligoninę, alkoholio matuokliu nustatytas 1,26 prom. girtumas, paimtas kraujo mėginys.

Šis žmogus neteistas, galiojančių administracinių nuobaudų neturi.

Automobilis „VW Passat“ priklauso bendrovei, kurioje jis dirba darbininku. Kaip pareigūnams sakė įmonės vadovas, darbininkas neturėjo teisės paimti bendrovės automobilį.