Tikėtina, kad policijos pareigūnai jau aptiko siūlo galą ir įtariamas smurtautojas gali būti netrukus sulaikytas.

Moteris buvo įsitaisiusi nuo vėjų apsaugotoje vietoje kopose. Staiga moteris išvydo jos link greitai einantį barzdotą vyrą. Jis pripuolė ir mažiausiai penkiskart spyrė nuogalei į įvairias kūno vietas. Po to papurškė dujų į akis ir paspruko. Poilsiautojai ligoninėje diagnozuotas cheminis akių nudegimas.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki daugiau apie incidentą papasakoti negalėjo, nes, jo teigimu, neaišku, kuriame pliaže tai įvyko. „Girdėjau apie tokį atvejį, tačiau daugiau nieko pasakyti negaliu, nes neaišku, kuriame iš Smiltynės moterų pliažų tai įvyko. Yra du pliažai, vienas ties Senąja, kitas ties Naująja perkėla. Nė viena moteris į gelbėtojus nesikreipė“, - DELFI sakė A. Siakki.

Pajūryje budėjusios gelbėtojos Eglė ir Ingrida apie moteris užpuldinėjantį vyriškį taip pat sakė girdėjusios tik iš žiniasklaidos. „Mes budime pliaže, kas vyksta kopose tikrai nematome. O į moterims skirtą paplūdimį vyrai neužsuka“, - sakė gelbėtojos.

Tai ne pirmas atvejis, kai Smiltynės paplūdimyje buvo užpultos moterys. Galbūt tas pats vyras kitą nuogalę buvo užpuolęs dar gegužės mėnesį. Policijos atstovų teigimu, gali būti, kad ir šį kartą smurtavo tas pats asmuo. Nors užpuoliko fotorobotas nebuvo sudarytas, tačiau sugebėta nustatyti įtariamojo vardą ir preliminarią gyvenamąją vietą.

Prieš du mėnesius barzdoto užpuoliko aukomis tapo dvi moterys. Viena nukentėjo nežymiai, nes sugebėjo išsisukti nuo užpuoliko. Užtat kitai teko ne vienas smūgis, ji buvo tampoma už plaukų, papurkšta dujų.

Kai moterys įsitaisė kopose moterų paplūdimio teritorijoje, čia jau gulėjusi poilsiautoja papasakojo, kad prieš valandą išvydo netoliese netinkamai besielgiantį vyrą, tą patį asmenį ji jau buvo įsidėmėjusi pernai. Ji liepė jam liautis ir pagrasino, kad paskambins į policiją. Vyriškis įtūžo ir pripuolęs prie jos griebė už kaklo, o paskui, matyt, apsigalvojęs greitai dingo.

Nepraėjo nė valanda, ir užpuolikas pasirodė su pagaliu rankose. Jis bandė ranka trenkti vienai poilsiautojai į veidą, bet ji spėjo pasisukti – smūgis kliuvo į ausį. Tuo metu vyrui pasirodė, kad netoliese esanti kita moteris jį filmuoja telefonu. Pykčio pagautas jis puolė ir ją.

Iš pradžių sviedė pagalį, sužeidė koją. Paskui užpuolikas ėmė moterį stumdyti, kumščiuoti, sučiupęs rankomis purtyti, tampyti už plaukų. O paskui išsitraukė dujų balionėlį ir papurškė. Kol moterys atsipeikėjo, vyras dingo. Jos teigė, kad jis buvo nusiteikęs agresyviai – įraudusiu veidu, iššokusiomis akimis.