Pirminiais duomenimis, į parduotuvę buvo užėję du vyrai, kurie domėjosi aukso dirbiniais, o kai jie išėjo, į parduotuvę atėjo mergina, kuri susidomėjo masyvia auksine grandinėle. Pardavėjai ją laikant rankose, mergina ją apžiūrinėjo, po to griebė ir išbėgo iš parduotuvės, praneša Marijampolės apskrities policija.

Darbuotojai pastebėjo, kad ji įsėdo į automobilį ir nuvažiavo. Iš karto buvo pranešta policijai. Vilkaviškyje dirbantis ekipažas su Reagavimo skyriaus pareigūnais vyriausiaisiais patruliais Šarūnu Mačaičiu ir Vidu Povilaičiu intuityviai nuvažiavo Pilviškių link.

Netoli Pilviškių esančioje degalinėje pareigūnai pastebėjo įtartiną automobilį bei bandymą degalinės teritorijoje kažką paslėpti (kaip paaiškėjo – auksinę grandinėlę). Po 10 minučių, t. y. 16.40 val., įtariamieji profesionalių pareigūnų jau buvo sulaikyti. Paaiškėjo, kad tai Kauno m. ir Kauno rajono gyventojai – devyniolikmetė mergina ir du vyrai (32 ir 41 metų), visi trys teisėsaugai žinomi. Tyrimas pradėtas pagal BK 178 str. 2 d.

Pagreitinto proceso tvarka byla bus perduota teismui. Už šio nusikaltimo įvykdymą gresia laisvės atėmimas iki 5-erių metų.