Teismas praneša, nors kaltinamieji savo kaltės nepripažino, tačiau nagrinėdamas bylą teismas neginčijamai nustatė, kad D. Zubavičius 2016 m. sausio mėnesio pradžioje Kazlų Rūdoje iš L. Armono už nenustatytą sumą nupirko ir neteisėtai įgijo 300 vnt. tablečių su dideliu kiekiu (31,929 g) psichotropinės medžiagos metamfetamino.

Šias tabletes nuo įgijimo momento D. Zubavičius neteisėtai laikė savo striukės kišenėje ir neteisėtai gabeno V. K. vairuojamu automobiliu „Opel Astra“, kol tą pačią dieną Kazlų Rūdoje jį sulaikė policijos pareigūnai.

L. Armonas uždarosios akcinės bendrovės nuomojamose patalpose Kazlų Rūdoje esančiame seife iki 2016 m. sausio mėnesio pradžios, turėdamas tikslą parduoti ar kitaip platinti, neteisėtai laikė 1532 vnt. tablečių su labai dideliu kiekiu (170,188 g) psichotropinės medžiagos metamfetamino ir tą pačią dieną tose pačiose patalpose 300 vnt. tablečių su dideliu kiekiu (31,929 g) tos pačios psichotropinės medžiagos už nenustatytą sumą neteisėtai pardavė D. Zubavičiui, o kitas 1232 tabletes su labai dideliu kiekiu (138,259 g) psichotropinės medžiagos metamfetamino neteisėtai laikė tame pačiame seife, kol kratos metu šią psichotropinę medžiagą rado ir paėmė policijos pareigūnai.

Kaltinamuosius teismas pripažino kaltais. Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, kaltininkų asmenybes, padarytų nusikalstamų veikų motyvus, tikslus, jų daromą žalą valstybei bei kitas aplinkybes, ir D. Zubavičiui skyrė 8 metų laisvės atėmimo bausmę, o L. Armonui – galutinę subendrintą 11 metų laisvės atėmimo bausmę. Bausmes jie turės atlikti pataisos namuose.

Taip pat teismas nusprendė iš L. Armonui konfiskuoti 845,03 Eur, kurie buvo gauti iš nusikalstamos veikos – psichotropinių medžiagų apyvartos.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

L. Armonas narkotikų bylose minimas ne pirmas kartą.