Valdybos pareigūnams ėmus narplioti šį nusikaltimą, įtariamosios pėdsakai atvedė į Marijampolę, ne gana to, buvo nustatyta, kad Klaipėdoje 1979 m. gimusi nusikaltimą galimai įvykdžiusi čigonė marijampolietė turi tautietę bendrininkę ir tokio pobūdžio nusikalstamas veikas periodiškai vykdo įvairiuose Lietuvos miestuose ir rajonuose, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Abi moterys veikė itin sumaniai, nusikaltimo padarymo metu maskuodavosi, beveik nepalikdavo jokių pėdsakų, kas būtų pagrindas susieti jas su įvykdytais nusikaltimais, bei kitais įvairiais būdais mėtė pėdas. Vagystės schema elementari – atėjus į namus prisistatoma socialine ar medicinos darbuotoja, nurodoma, jog senjorui priklauso papildoma išmoka, ir pateikiama dažnu atveju netikra 200 arba 500 eurų kupiūra, kurią paprašoma iškeisti. Tokiu būdu auka, nieko blogo neįtardama, atsineša savo santaupas. Tad belieka tik nukreipus dėmesį pavogti pinigus ir kuo greičiau pasišalinti.

Kartais atsineštais aparatais, kad būtų įtikinamiau, atlikdavo ir „sveikatos patikrą“. Visgi sumani konspiracija pareigūnams buvo išsprendžiamas uždavinys ir bendradarbiaujant su Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Vilkaviškio r. policijos komisariato pareigūnais, nusikaltėlės buvo sulaikytos 2017 m. kovo mėnesį Marijampolės mieste. Tuokart jos grįžo iš Vilkaviškio raj., Keturvalkio kaimo, kur po šių dviejų „medikių“ namuose surengtos „sveikatos patikros“ 1935 m. gimusi senolė pasigedo 11 000 JAV dolerių ir 7 000 eurų.

1979 m. gimusi įtariamoji už panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas iki sulaikymo jau buvo teista aštuonis kartus, dar vienas nuosprendis paskelbtas 2017 gegužės mėn., kuriuo jai paskirtas 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimas. Šiuo metu jai kardomoji priemonė – suėmimas pratęsta, kadangi, turimais duomenimis, jos ir bendrininkės atžvilgiu dar atliekami ikiteisminiai tyrimai Kelmės, Druskininkų ir Vilkaviškio komisariatuose. Neatmetama, jog jų atžvilgiu atliekamų ikiteisminių tyrimų skaičius gali dar augti.

LR BK 178 str. 2 d. už svetimo turto pagrobimą įsibrovus į patalpą, numato baudą, areštą, laisvės apribojimą arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.