Kaip praneša Kauno policija, liepos 2 d. apie 5:30 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Vytauto g., galimai apvogtas namas.

Nuvykus minėtu adresu, policijos pareigūnus pasitiko namo šeimininkė. Moteris papasakojo, jog sugrįžusi namo rado ne tik atrakintas duris, bet ir nepažįstamą asmenį juose, kuris skubiai pasišalino.

Pareigūnai nedvejojo ir į pagalbą pasitelkė keturkojį kolegą - Šaką. Pėdsakais sekęs keturkojis pareigūnas nuvedė į netoliese esantį miškelį, juo vedė dar apie 500 metrų kol galiausiai Dovinės g. pradėjo stipriau tempti prie vieno iš namų.

Nenustygdamas vietoje keturkojis pareigūnus nuvedė prie komposto dėžės, už kurios pasislėpęs gulėjo vyras, atitikęs moters nurodytus požymius. Netoliese buvo rasti ir galimai iš namo pavogti daiktai.

Vyras (gim. 1993 m.) buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Šakui tai jau ne pirma sulaikymo operacija. 3 metų belgų aviganių veislės keturkojis pagalbai policijos pareigūnams buvo ruošiamas nuo 4 mėnesių. Iš pradžių jis buvo pasitelkiamas pėdsekystei, žmogaus ir daiktų paieškai, sulaikymams, o nuo šių metų kovo mėnesio Šakas pasitelkiamas ir narkotikų paieškai.