Sostinėje, liepos 1 diena prasidėjo darbingai. Vilniaus kelių patrulių rinktinės pareigūnai, kuriems talkino kolegos iš Lietuvos kelių policijos tarnybos, surengė didelę medžioklę tų, kurie viršija leistiną greitį.

Policininkai, pasiskirstę po kelis ekipažus, skirtingose vietose vykdė saugaus greičio akciją.

Tuo pačiu metu į Vilniaus gatves išvažiavo ir nežymėti policijos automobiliai.

Važinėjant po miestą, policijos pareigūnai pastebėjo įtartinai atrodantį automobilio vairuotoją. Sustabdžius, vaikinas (gim. 1990 m.) pripažino, kad vakar gėrė alkoholinius gėrimus. Buvo išvykęs su draugais paplaukioti baidarėmis. Tikrinant vairuotojo blaivumą šis pripūtė 0,26 prom. Tai yra leistina norma, todėl Volkswagen vairuotojas atsisveikinęs važiavo namo.

Po kurio laiko taip pat buvo sustabdytas įtarimą sukėlęs vyras. Šis patikrinus blaivumą, pripūtė taip pat leistiną normą 0,24 prom. Opel Astra vairuotojas (gim. 1988 m.) apgailestavo, kad taip įvyko. Teisinosi, kad po išgertuvių miegojęs tik 4 valandas.

Nežymėtam policijos pareigūnų automobiliui važiuojant Jašiūnų kaimo link pastebėtas greitį viršijantis motociklininkas.

Policijos pareigūnams sekant motociklininką, šis pradėjo važiuoti vis greičiau ir greičiau. Vairuotojas buvo sustabdytas. Vyras važiavo 134 km/val. greičiu, kai buvo leidžiama 90 km/val.

Sustojęs motociklininkas pripažino, kad blogai padarė. Taip pat prisipažino, kad pastebėjo jį sekantį automobilį, tačiau nepagalvojo, kad tai gali būti policija.

Šiam greitį mėgstančiam motociklininkui 3 mėn. bus atimta teisė vairuoti bei turės susimokėti 60 eurų baudą.

Pats prisiprašė

Kitas pažeidėjas buvo sustabdytas dėl savo įžūlumo. Nežymėtam policijos automobiliui stovint prie sankryžos, iš gretimos juostos Škoda Octavia automobilis persirikiavo per ištisinę kelio ženklinimo liniją. Vyras KET taisykles pažeidė policininkų akivaizdoje.

Sustabdžius minėtą automobilį, vyras (gim. 1984 m.) bandė pateisinti savo poelgį. Sakė, kad skubėjo vežti vaikui vystyklus. Tačiau pareigūnų rūstybės tai nesušvelnino vairuotojui skirta 15 eurų bauda.

Nubaustas antrą dieną iš eilės

Ryte Oslo g. vykdant greičio kontrolės priemonę buvo užfiksuota net 17 leistino greičio viršytojų. Dažniausia greitį viršijo moterys.

Vakare greitį viršijančių vairuotojų stipriai sumažėjo. Buvo nubausti 4 vairuotojai.

Kelių policininkai sustabdė apsaugos įmonės automobilį, kuris važiavo su švyturėliais 97 km/val. greičiu, kur leistinas 70 km/val. greitis. Apsaugos įmonės neturi privilegijos viršyti leistino greičio, net ir važiuojant įjungus švyturėlius. Vyrui teks susimokėti 15 eurų baudą.

Po kelių minučių buvo sustabdytas Land Rover automobilis. Jaunas vaikinas (gim. 1995 m.) neturėdamas vienerių metų stažo leistiną greitį viršijo net 34 km/val.

Patikrinę duomenų bazėje, pareigūnai išsiaiškino, kad birželio 30 d. vyras taip pat gavo baudą už greičio viršijimą. Jaunuolis buvo nufotografuotas greičio matuokliu.

Vairuotojui už pirmą nusižengimą teks susimokėti 15 eurų baudą, o už antrąjį reiks pakrapštyti piniginę, gavo 60 eurų baudą.

Narkotikai

Apie 18 val. T.Narbuto g. dėl viršyto leistino greičio pareigūnai sustabdė trečios serijos BMW automobilį. Automobiliu važiavo 2 vaikinai: vienas gimęs 1996 m., kitas – 1998 m.

Vaikinų elgesys pareigūnams sukėlė įtarimų, todėl buvo nuspręsta detaliau patikrinti automobilį.

Sidabrinio BMW keleivio pusės priekinėse durelėse pareigūnai rado nedidelio dydžio, delne telpantį maišelį, su, kaip įtariama, narkotine medžiaga – „žole“.

Jaunuoliai išvežti į areštinę.

Policijos pareigūnai praneša, kad iš viso šeštadienį nubausta apie 60 vairuotojų, viršijusių leistiną greitį. Pasitaikė ir tokių, kurie laužė greičio rekordus. Keliems vairuotojams buvo atimta teisė vairuoti.