Prokurorė Jurgita Mastauskienė į situaciją žvelgia griežtai. Merginos tėvas jau buvo nuteistas realia laisvės atėmimo bausme, bet vaikščiojo laisvas. Iki tragedijos.

Apie garsinimus vos sužinoję Kauno apskrities policijos pareigūnai vyrą tuoj sulaikė. Kauno policijos ir prokurorės iniciatyva Vitos dėdė suimtas gegužės 21 dieną. Tačiau tą dieną vyras į laisvę neišėjo.

„Kreipiausi į teismą, prašydama pratęsti suėmimą dar dviem mėnesiams. Teismas tenkino tokį prašymą ir pratęsė, – DELFI informavo prokurorė J. Mastauskienė. – Manau, tiek laiko užteks, kad byla būtų perduota teismui. Aišku, viskas priklausys ir nuo psichiatrinės ekspertizės – kreipiausi į teismą ir dėl jos ir teismas tenkino prašymą“.

Tiesa, nuspręsta vyro į ligoninę intensyviam stebėjimui neguldyti. Medicinos ekspertai stebės vyrą suėmimo kameroje. Šią ekspertizę planuojama atlikti jau liepos pradžioje.

Tėvo peršautai ir laiku į pagalbą atskubėjusių pareigūnų bei medikų iš mirties nagų išplėštai Vitai tai suteikia galimybę nesibaiminti, kad bet kada gali sulaukti agresyviai nusiteikusio dėdės vizito. Vis dar medikų priežiūroje daugiau nei mėnesį esanti mergina tik pradeda stiprėti. Reikia nemažai pastangų ir kantrybės, kad vėl galėtų vaikščioti, dar daugiau reikia, kad sugrįžtų į normalaus gyvenimo vėžes.

Vita neslepia, kad sveikimo procesas brangus, tad parama pinigais, kurią organizavo Norvegijoje gyvenantis jos kursiokas Mindaugas, vis dar reikalinga. Už daug ką reikia mokėti, kainuoja net ir vitaminai, o apie grįžimą į darbą artimiausiu laiku negali būti net kalbos. Mergina tik mokosi vaikščioti.

„Reikia pinigų vaistams, įvairioms priemonėms, vitaminams, taip pat skoloms“, – sakė Vita.

Dirbti ilgai dar negalėsianti mergina neslepia, kad laukia ilgas kelias iki grįš į vėžes. Artimųjų ir draugų palaikoma mergina kol kas ligoninėje, tačiau namus Karmėlavoje dabar net sunku pavadinti namais. O kitų namų mergina neturi.
Tragedija Karmėlavoje: tėvas šovė į dukrą, jos draugą ir sudegino namą

„Laukia namo rekonstrukcija, o mes patys nesugebėsime. Kažkokių medžiagų, daiktų ar drabužių šiuo metu mes net neturime kur laikyti“, – sakė Vita.

Po truputį sveikstanti mergina neslepia, kad be žmonių pagalbos vargu ar išsivers.

Vitos bičiulis iš Norvegijos jau anksčiau kreipėsi į DELFI skaitytojus prašydamas nelikti abejingais. Mindaugas kviečia paremti Karmėlavos tragediją patyrusią šeimą: padėkime jiems atsitiesti!

Norintys gauti sąskaitos numerį, kuriuo reiktų paaukoti, gali rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pagalba“.

Visą vaikino kreipimąsi rasite čia.

DELFI primena, kad šeimos tragedija įvyko, kai gegužės viduryje merginos tėvas atvyko pas savo dukrą į Karmėlavą.

Tėvas išsiviliojo dukrą su sugyventiniu į kiemą. Jiems bekalbant ir vaikštinėjant po kiemą, vyras įėjo į namus. Paskui tėvą į namus užėję dukra su vaikinu pastebėjo, kad vyras rankose laiko pistoletą. Tuomet vyras šovė į dukrą.

Paskui šovė į dukros vaikiną.

Gelbėdamasis nuo šūvių jaunuolis laiptais užbėgo į antrąjį namo aukštą ir iššoko pro antrojo namo aukšto langą. Visgi sužalojimų vaikinas neišvengė. Jam peršauta ranka. Kai vaikinas pabėgo, merginos tėvas padegė namą.

Ugniagesių duomenimis, gegužės 18-ąją, 1.08 val. nakties žmonės pranešė apie atvira liepsna degantį namą. Į nurodytą gaisro vietą atskubėjo ir policijos pareigūnai.

Sužalotas vaikinas buvo grįžęs prie namo ir nurodė, kad viduje gali būti likusi jo draugė. Vienas pareigūnų, kinologas, išgirdęs balsą viduje, puolė į degantį namą ir ant rankų išnešė merginą. \

Tėvas nelaukė, kol atvyks policija ar ugniagesiai. Jis nusižudė. Seniūnės teigimu, jauna šeima nebeketina šiame name toliau gyventi, žada išsikraustyti iš Karmėlavos.