Magistralėje Vilnius – Panevėžys pasieniečiai įspėjamaisiais šūviais stabdė jiems nepaklususį kontrabandą gabenusį Pasvalio gyventoją. Įtariama, kad jis lydėjo irgi kontrabandos krovinį vežusį Panevėžio rajono gyventoją. Iš viso pasieniečiams į rankas pateko 7 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Policijos duomenimis ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos pareigūnai Panevėžio rajone, magistraliniame kelyje Vilnius – Panevėžys, sustabdė Panevėžio kryptimi važiavusį automobilį „Škoda Octavia“.

Kitam asmeniui priklausantį automobilį vairavo 43-ejų Panevėžio rajono gyventojas.

VSAT pareigūnai sustabdyto automobilio bagažinėje aptiko 4 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Tęsdami operaciją pasieniečiai po 15 min. tame pačiame kelyje, tik apie 10 kilometrų arčiau Panevėžio, stabdė automobilį „Volvo S70“. Įtariama, kad jo vairuotojas lydėjo prieš tai sustabdytą „Škoda Octavia“.

„Volvo S70“ vairavęs vyras sustojo, tačiau staiga visu greičiu pradėjo važiuoti atbulas. Manoma, kad vairuotojas taip tikėjosi privažiuoti kokį nors nusukimą nuo magistralės ir juo sprukti nuo pasieniečių. Laimė, tuo metu Panevėžio kryptimi važiuojančių automobilių šioje vietoje nebuvo.

Stabdydamas atgal važiavusį „Volvo S70“ vienas pasienietis iš tarnybinio pistoleto iššovė du įspėjamuosius šūvius į orą. Tai bėglį išgąsdino ir jis sustojo.

Paaiškėjo, kad „Volvo S70“ vairavo 38-erių Pasvalio rajono gyventojas. Automobilis irgi priklauso kitam asmeniui.

„Volvo S70“ bagažinėje pasieniečiai aptiko 3 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“. Rūkalai buvo paženklinti baltarusiško akcizo mokesčio ženklais.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Panevėžio ir Pasvalio rajonų gyventojams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų. Abu sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę.

Kontrabandiniai rūkalai ir automobiliai saugomi Pakrančių apsaugos rinktinės Šiaulių užkardoje.