Muitinės darbuotojai Kristiansande, Norvegijoje, išmontavo naują automobilį ir rado jame 17 kg amfetamino. Tai dar neregėtas konfiskuotų narkotikų kiekis šiame mieste.

Rasti narkotikai buvo sudėti į 20 butelių. Šie buvo paslėpti automobilio kėbule, arkoje prie rato.

Kaip informuoja nrk.no, šių metų balandžio 23 d. po vidurnakčio Kristiansando muitinės pareigūnai sustabdė naują Ford Kuga“ markės automobilį, kurį vairavo 38 m. lietuvis.

Vyras su automobiliu atplaukė į Norvegiją keltu iš Danijos.

„Muitininkai pasikalbėjo su vyru ir nusivedė jį apžiūrai“, – sakė NRK policijos atstovas.

Muitininkai atsivedė narkotikų ieškantį šunį, o šis ėmė uostyti automobilį. Muitininkai apžiūrėjo automobilio vidų, bagažinę, bet nieko nerado.

„Buvome visiškai tikri, kad automobilyje yra narkotikų“, – sakė muitinės pareigūnas.

Vyrą sulaikė policija, o automobilį ryte patikrino rentgeno aparatu. Paaiškėjo, kad automobilyje kažkas yra. Tada buvo išpjauta skylė ir išimta didelė amfetamino partija.

Norvegijos gatvėse amfetamino gramas pardavinėjamas po 400–500 kronų (41–52 eurai). 17 kg amfetamino vertė – nuo 8,5 iki 10 mln. kronų (885,2 tūkst.–1 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)