Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas, atliekantis viršininko funkcijas Alvydas Jurgelevičius sako, kad komisaro broliui gresia ne viena baudžiamoji byla.

Jis ne tik įtariamas žmogaus sužalojimu, bet ir vairavęs neblaivus. Pareigūnas patikino, kad su komisaru įtariamas nusikaltimais brolis nebendravo, tad pareigūnui jokia atsakomybė ar nušalinimas nuo tarnybos negresia.

A. Jurgelevičiaus žiniomis, komisaras S. Dabravolskas nebandė dangstyti brolio, nesikišo į tyrimą.

„Vienas įtariamųjų yra teistas, komisaro brolis yra anksčiau baustas porą kartų administracine tvarka, jis baustas ir už vairavimą būnant neblaiviam“, – sakė A. Jurgelevičius.

Jo žiniomis, tarp nukentėjo vyro ir įtariamųjų užpuolimu konfliktas įsiplieskė anksčiau, nei gautas pranešimas. Pareigūno žiniomis, vyrai taip bandė išsiaiškinti santykius.

DELFI primena, kad pirmadienį apie 19.02 val. į Varėnos rajono pareigūnus kreipėsi 1980 m. gimęs vyras, kuris nurodė, kad tą pačią dieną apie 17 val. 30 min. Varėnos rajone, netoli Pirčiupių kaimo, iš šalia jo sustojusio automobilio „Audi 80“ išlipo du iš matymo pažįstami jaunuoliai. Anot nukentėjusiojo, užpuolikai jį sumušė, įkišo į automobilio bagažinę ir apie valandą vežiojo.

Antrą kartą vyras užpultas Varėnos rajone, jau Dargužių kaime, prie Merkio upės. Jau nurodyti įtariamieji vėl vyrą mušė, o vėliau nuvežė į mišką, esantį netoli Dargužių kaimo, kur paleido. Nukentėjusysis, medikams suteikus pagalbą dėl bendro kūno sumušimo, gydomas ambulatoriškai. Įtariamieji neblaivūs (2,56 prom., g. 1983 m. ir 1,86 prom., g. 1984 m.) uždaryti į areštinę.

Sulaikius įtariamuosius paaiškėjo, kad vienas jų yra Varėnos rajono PK Veiklos skyriaus viršininko S. Dabravolsko brolis.