Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai gegužės mėnesį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinės medžiagos kiekiu ir narkotinių medžiagų kontrabandos.

Pareigūnai tikrino kriminalinės žvalgybos metu surinktus duomenis dėl galimos narkotinių medžiagų kontrabandos į Lietuvos Respubliką, kuria užsiiminėjo asmenys, priskiriami organizuotoms nusikalstamoms struktūroms.

Po vienos iš įtarimą sukėlusios kelionės iš Olandijos, valdybos pareigūnai gegužės pabaigoje Vilniaus rajone sulaikė Latvijos Respublikoje registruotą automobilį „Škoda Octavia“ ir su juo susijusius du Lietuvos piliečius.

Buvo atlikta automobilio „Škoda Octavia“ krata ‒ pareigūnai atkreipė dėmesį į automobilyje įrengtą dujų įrangą, nors automobilis važiavo naudodamas benziną.

Atliekant paviršutinę dujų baliono talpos apžiūrą, aptiktas dujų slėgio matavimo įrenginio muliažas, rodantis pilną talpą.

Policijos duomenimis, nuodugnaus patikrinimo metu atjungus dujų įrangą ir pilnai išmontavus bei išrinkus kuro talpą, aptikta slėptuvė su narkotinėmis medžiagomis, kurioje buvo paslėpta apie 10 kg kanapių. Šių medžiagų kaina neteisėtoje mažmeninėje prekyboje - apie 120 000 eurų.

Už šią nusikalstamą veiką (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.) gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Sulaikytiems asmenims Vilniaus miesto apylinkės teismas, įvertinęs pateiktus duomenis, paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.