Prienų rajono apylinkės teismo duomenimis, vien šiais metais jau antrą kartą prieš teismą stojęs V. Skučas nuteistas realią 1 metų 4 mėnesių terminuoto laisvės atėmimo bausme, ją atliekant pataisos namuose.

Tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek ir teisme kaltinamasis savo kaltę visiškai pripažino. Nurodė, kad alkoholinius gėrimus vartojo su draugu, jų pritrūkus draugo tėvo automobiliu važiavo į parduotuvę nusipirkti, o grįžtantį sustabdė policijos pareigūnai.

Prie svetimo automobilio vairo V. Skučas sėdo būdamas kaip reikiant girtas. Teisme pateiktais duomenimis, jam nustatytas 2,38 prom. girtumas.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į kaltinamojo asmenybę: anksčiau 8 kartus teistas už tyčinių nusikalstamų veikų padarymą, veika, kuria kaltinamas, padaryta neatlikus teismo nuosprendžiu paskirtos laisvės atėmimo bausmės, bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu, 27 kartus baustas įvairiomis administracinėmis nuobaudomis, iš jų 20 kartų esant neblaiviam, 3 kartus praeityje jau baustas už tai, kad vairavo transporto priemones būdamas neblaivus ir neturėdamas tam teisės.

Atsižvelgęs į nurodytas aplinkybes, subendrinęs paskirtą bausmę su ankstesniu teismo nuosprendžiu, teismas paskyrė V. Skučui realią 1 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui apeliacinį skundą paduodant per nuosprendį priėmusį teismą.