Narkotikai prie klubo ir mokyklos

Apie 21.30 val. prie Žirmūnuose esančio klubo „Malibu“ atvažiavę patruliai atkreipė dėmesį į stovintį automobilį „Volvo“, kuriame sėdėjo du vaikinai. Pamatęs policininkus, vairuotojas skubiai kažką įsikišo į kišenę. Tai sukėlė įtarimų ir pareigūnai patikrino abu jaunuolius. Pas vairuotoją jie aptiko paketėlį hašišo. Jaunas vyras bandė teisintis: „Čia juk nedaug, savoms reikmėms“. Jis buvo surakintas antrankiais ir nuvežtas į komisariatą.

Po to ekipažui, su kuriuo važinėjo DELFI žurnalistas, Žirmūnuose teko paimti ant šaligatvio besivoliojusį visiškai girtą apsišlapinusį vyrą. Ant jo turėto maišelio (kuriame buvo plastikinis alaus butelis) puikavosi užrašas: „Taip gyventi verta“. Jis nugabentas į blaivyklą (nakvynės namai „Sala“).

O iškart po to teko važiuoti į pagalbą kolegoms, kurie vėl sulaikė narkotikų mėgėjus. Žirmūnų gale, prie nuošalioje vietoje esančios mokyklos, pareigūnai užklupo automobilyje „Audi“ tysančią, įtariama, apsirūkiusią porelę. Atidarius automobilio duris, tvokstelėjo marihuanos kvapas. Ir vaikinas, ir mergina atrodė akivaizdžiai apsvaigę.

Automobilyje patruliai iškart surado porą maišelių marihuanos, svarstykles ir, įtariama, kanapių sėklų. „Audi“ vairuotojas tvirtino, kad sėklos legalios, o mergina aiškino nieko nerūkiusi, tiesiog miegojusi automobilyje.

Porelė sulaikyta, nuvežta į komisariatą, paskui - į Priklausomybės ligų centrą.

Beje, netrukus paaiškėjo, kad vyrukai su hašišu ir minėtoji porelė - iš vienos kompanijos.

Iškalbinga pavardė

Lentvaryje per Joninių šventę prie ežero sumuštas jaunuolis. Jį teko vežti į ligoninę.

O Vilniuje patruliams teko ieškoti „VW Passat“, nes buvo gautas pranešimas, jog vairuotoja - neblaivi. Sustabdžius nurodytą automobilį, paaiškėjo, kad ir vairuotoja, ir jos keleivės - visiškai blaivios. Pasak vairavusios moters, ją melagingai įskųsti galėjęs jos girtas vyras, kuris labai nenorėjo, kad žmona ir jos draugės išvažiuotų. Pasak pareigūnų, su juo niekas negėrė, o jis negalėjo to pakęsti.

Po vidurnakčio Žemaitijos gatvėje smarkiai nepasisekė girtam dviratininkui. Važiuodamas pro policijos pareigūnus, kurie tuo metu dirbo techninio eismo įvykio vietoje, dviratininkas nugriuvo ir apsidaužė. O paskui jis nepakluso pareigūnams, nevykdė jų teisėtų nurodymų ir pasipriešino. Todėl buvo sutramdytas jėga ir nuvežtas į komisariatą.

Joninių naktį keletas sulaikytųjų atsidūrė ir areštinėje. Vienas iš jų - visiškai girtas vairuotojas iškalbinga pavarde Butylkin (lietuviškas atitikmuo būtų Buteliauskas). Budrus pilietis pareigūnams pranešė apie Naujojoje Vilnioje labai įtartinai važiuojantį „VW Sharan“. Jis buvo sustabdytas A. Kojelavičiaus g. Vairuotojui nustatytas 3,37 prom. girtumas.

Vežamas į areštinę jis, sunkiai apversdamas liežuvį, tvirtino, kad visai nesijaučiantis girtas ir stebėjosi antrankiais, kuriais buvo surakintas: „Aš tokių dalykų nenešioju!“.

Į areštinę Butylkinas buvo vežamas kartu su girtu (1,92 prom.) smurtautoju, kuris namuose į sugyventinę mėtė įvairius daiktus, bandė užtvoti jai gitara ir grasino padegti namus.

Girtam vairuotojui, kuris visą kelią nenustojo stebėtis, kodėl jį veža į areštinę, smurtautojas aiškino įstatymų naujoves: „Dabar pas mus kaip Amerikoje - pagavo girtą prie vairo, iškart antrankiai ir į kalėjimą“.

Girta kompanija neteko automobilio

Naktį patruliams buvo pranešta apie akivaizdžiai neblaivią kompaniją, kuri izoliacine juosta bando priklijuoti nesilaikantį automobilio „Opel Vectra“ buferį. Atvažiavę patruliai įspėjo vaikinus, kad nedrįstų vairuoti, šie prisiekinėjo, kad nė neketina to daryti, tiesiog laukiantys merginos.

Tačiau gerai pažįstami vyrukai (daug kartų turėję reikalų su policija) pareigūnų neįtikino. Todėl, pavažiavę toleliau, patruliai ėmė juos stebėti.

Netrukus kompanija susėdo į „Opel“ ir ėmė važiuoti Krokuvos g. Šalia sankryžos su Kalvarijų g. patruliai juos sustabdė. Prie vairo sėdėjo 1993 m. gimęs jaunuolis, niekada neturėjęs vairuotojo pažymėjimo. Jam nustatytas 0,70 prom. girtumas.

Kadangi šis vyrukas jau ne kartą baustas už tai, kad vairavo girtas (buvo įkliuvęs ir šiemet, ir pernai), automobilis gali būti konfiskuotas. Todėl mašina išgabenta į saugomą aikštelę, o kompanijai toliau keliauti teko pėsčiomis.

Tragiškas rytas

Šventinė naktis Vilniuje baigėsi tragiškai - paryčiais Rinktinės g. pro trečio aukšto langą iškrito garbaus amžiaus moteris. Buvo pranešta, kad ji be sąmonės, tačiau atvykę medikai konstatavo mirtį.