Kaip pranešė BNS Talino prokurorė Hingė Brand, centrinė kriminalinė policija kaltina 33-ejų metų kėdainiškį Žilviną Gudonį tyčiniu nužudymu iš savanaudiškų paskatų, taip pat neteisėtu šaunamojo ginklo ir šaudmenų laikymu.

Jo tėvynainį rokiškėną 33-ejų metų Antaną Kazlauską policija kaltina organizavus tyčinį nužudymą savanaudiškais tikslais.

Pasak Estijos policijos, Ž.Gudonis prisipažino, kad būtent jis pernai kovą dukart šovė V.Chaitovui į galvą ir iš įvykio vietos paspruko automobiliu, kurį vairavo jo bendrininkas.

Per parengtinį tardymą Ž.Gudonis pripažino savo kaltę ir pareiškė, kad gavo užsakymą nužudyti V.Chaitovą iš A.Kazlausko. Pastarasis neprisipažino dalyvavęs organizuojant V.Chaitovo nužudymą.

Jeigu teismas pripažins abiejų teisiamųjų jų kaltę, jiems gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

H.Brand pažymėjo, kad centrinė policija nesugebėjo įrodyti, kad su V.Chaitovo nužudymo organizavimu susijęs verslininkas G.Everas, kaip spėjama, nusikalstamo pasaulio lyderis Charonas Dikajevas ir jo bendras Dmitrijus Sidorenka. Tačiau įtarimai dėl šių asmenų toliau lieka.

Prokurorė pranešė, jog policija išskyrė G.Evero, Ch.Dikajevo ir D.Sidorenkos bylas į atskirą bylą ir tęsia baudžiamąjį tyrimą.

Verslininkas ir laikraščio "Estonia" leidėjas 56 metų V.Chaitovas buvo nušautas 2001 metų kovo 10 dieną dviem pistoleto šūviais šalia savo namo Taline nuosavame automobilyje "Nissan Patrol".

Rusijos pilietis V.Chaitovas buvo didžiausio rusų kalba leidžiamo laikraščio "Estonija" atsakingasis leidėjas.

1995 metais V.Chaitovas įsteigė leidybos rūmus "Vesti", o 1997-aisiais tapo vienu svarbiausių laikraščio "Estonija" savininkų.

2000 metais panašiomis aplinkybėmis Talino centre buvo nušautas V.Chaitovo sūnus Marianas, turėjęs AB "Rukon-Info", kuri yra didžiausia rusų kalba leidžiamų laikraščių leidėja Estijoje, akcijų. Jis taip pat buvo šios bendrovės tarybos narys.

Šis nusikaltimas iki šiol neišaiškintas.