Birželio 20 d. 18.20 val. Trakų policija gavo pranešimą, kad iš Trakų Vilniaus link pavojingai manevruodamas važiuoja sunkiasvoris vilkikas su puspriekabe, o iš jo ant važiuojamosios kelio dalies bėga degalai.

Pareigūnai sureagavo žaibiškai. Sustabdžius vilkiką paaiškėjo, kad jį vairuoja neblaivus penkiasdešimtmetis Rusijos Federacijos pilietis ‒ alkoholio matuokliu nustatytas 2,28 promilės girtumas. Vyras pristatytas ir į gydymo įstaigą kraujo mėginiui paimti, praneša Vilniaus apskrities policija.

Trakų rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas, vairuotojas uždarytas į areštinę. Pareigūnai nustatė, kad vilkiko vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės, kliudė remontuojamo kelio bortus ir apgadino vilkiko kuro baką, iš kurio į aplinką pasipylė dyzelinas. Į įvykio vietą dėl pavojingos situacijos aplinkai iškviesti ir ugniagesiai gelbėtojai.

Išsiliejo apie 500 litrų dyzelino. Teršalai, išsilieję 1 km ilgio kelio atkarpoje, surinkti panaudojus 140 kg sorbento.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už kelių transporto priemonės vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai vairuotojo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d.).

Nuo birželio 1 d. iki birželio 20 d. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai nustatė 99 atvejus, kai transporto priemones vairavo neblaivūs asmenys, 63-ims jų pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vairavimo esant neblaiviems.