Reido metu, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos pareigūnai intensyviai vykdė vairuotojų patikrą, buvo stabdomi bemaž visi pravažiuojantieji.

Palygino Kėdainių ir Kauno vairavimo kultūrą

Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas Andrius Bubulis sakė, kad įkliuvęs girtas vairuotojas, kuriam nustatytas 2,07 prom., važinėjasi ne vieną dieną.

„Po Kėdainių kaimus šis vairuotas neblaivus važinėjo antrą parą, jam gresia baudžiamoji atsakomybė“, – komentavo pareigūnas.

Kaune jis išskyrė atvejį, kai po vidurnakčio Jonavos gatvėje pravažiavo automobilis. Vairuotojo pareigūnai nestabdė, tačiau vienas dirbusiųjų reide atpažino vairuotoją ir transporto priemonę – pareigūnas prisiminė, kad šiam piliečiui neseniai buvo atimta teisė vairuoti, o jis kaip niekur nieko ir vėl sėdi už vairo.

Nedelsiant pareigūnų ekipažas nuskubėjo vytis pažeidėją.

„Įtarimai pasitvirtino, jam neseniai atimta teisė vairuoti už greičio viršijimą. Terminas prasitęs. Beje, nėra toks dažnas atvejis, kad baustą ir neturintį teisės vairuoti asmenį pareigūnai atpažįsta iš transporto priemonės“, – sakė A. Bubulis.

Paprašius palyginti Kauno rezultatus su Kėdainių, pašnekovas sakė, kad Kaune girtų vairuotojų nėra labai daug, o jei ir pričiumpama, retam nustatomas sunkus girtumas. Kėdainiuose ir dviratininkai vairuoja neblaivūs, o Kaune reido metu tokių nefiksuota.

„Vairavimo kultūra šiuos miestuose ganėtinai skiriasi, Kaune vairuojama atsakingiau, mažesni pažeidimai, vairuotojai samoningėja. O štai Kėdainiuose ir motociklininkai agresyviau nusiteikę, pagrindine gatve pravažiavo ant vieno rato, sukeldamas pavojingą situaciją kitiems eismo dalyviams. Ateityje reiduose aktyviai dalyvaus ir pareigūnai su motociklais“, – sakė A. Bubulis.

Neblaivūs ir automobilių, ir dviračių vairuotojai

Reido metu Kaune 4 vairuotojai, buvo vartoję alkoholį, tačiau jie neviršijo draudžiamos vairuoti normos: 0,07 prom., 0,30 prom., ir du vairuotojai su 0,18 prom. girtumu.

O štai Kėdainiuose promilės kalba pačios už save: 2,07 prom. girtumas nustatytas automobilio vairuotojui. Dar penkiems dviratininkams taip pat teks mokėti baudas: nustatyti 2,82 prom.,1,66 prom., 0,55 prom., 0,83 prom., 1,60 prom. girtumai.

Įkliuvo 4 vairuotojai, neturintys teisės vairuoti.

Kaip žinia, nuo 2017 m. Lietuvoje įsigaliojo baudžiamoji atsakomybė už vairavimą išgėrus, ji gresia, jei vairuotojui nustatomas daugiau kaip 1,5 prom. girtumas.

Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. nustato, kad tas, kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio – baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 1 metų.

Neturėjo teisių ir pasiūlė 100 eurų

Kaune, Aleksote, šeštadienio vakarą buvo bandoma ir papirkti policijos pareigūnus. Vairuotojas, neturintis teisės vairuoti, siūlė 100 eurų kyšį. Jis pristatytas į Kauno apskr. VPK operatyvaus valdymo skyrių, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Reidai Kauno apskrityje aktyviai vykdomi visą savaitgalį.

Daugiau naujienų iš Kauno rasite čia.