Šiaulių policija praneša, kad gegužės pradžioje Šiauliuose, Tilžės-Aušros al. gatvių sankryžoje, stovėjusį automobilį „Audi A7“ kliudė pravažiuojantis raudonas motoroleris, tačiau iš įvykio vietos pasišalino.

Nukentėjęs „Audi“ vairuotojas kreipėsi į policiją ir pateikė vaizdo registratoriaus medžiagą, kur aiškiai matyti motoroleris. Informaciją, kad ieškomas šios transporto priemonės vairuotojas (ir nuotrauką iš įvykio vietos) situaciją besiaiškinanti tyrėja A. Jackevičienė išsiuntė vidiniu paštu visiems komisariato darbuotojams, tačiau niekas transporto priemonės neatpažino. Pagal valstybinius numerius surasti savininko taip pat nepavyko, nes tikrasis motoroleris, kuriam priklausė valstybiniai numeriai, buvo utilizuotas.

Galbūt ši istorija taip ir būtų likusi neišnarpliota, jei ne budri vieno pareigūno akis. Birželio pradžioje atostogaujantis Šiaulių apskrities policijos Patrulių rinktinės pareigūnas Deividas Šarauskas važiuodamas nuosavu automobiliu Tilžės gatvėje pastebėjo minėtą motorolerį.

„Paieškos skelbime buvo įdėta motorolerio su pažeidėju nuotrauka, kad tai tas pats vairuotojas atpažinau iš šalmo, taip pat buvau įsiminęs valstybinį numerį, tad nedelsiant apie tai pranešiau kolegoms“, - pasakoja pareigūnas.

Susisiekęs su budėtojais ir motorolerio ieškojusia tyrėja A. Jackevičiene budrus policininkas motorolerį sekė iki Ragainės gatvės, vėliau jį pamatė viename iš nuosavų namų kiemų.

Į kiemą, kur stovi ieškoma transporto priemonė, netrukus atvyko tyrėja, surastas ir ieškotas vairuotojas. Jis paaiškino, kad raudonos spalvos motoroleris yra su kito motorolerio valstybiniais numeriais, jam neatlikta techninė apžiūra, nėra privalomojo civilinio atsakomybės draudimo, taip pat prisipažino, kad prisimena įvykį, kai apgadino „Audi“ automobilį.

Vyras teisinosi, kad užkliuvo už akmenuko, nukrito nuo motorolerio bei susilaužė raktikaulį. Atsistojęs nuo žemės sėdo ir nuvažiavo toliau, nes patyrė didelį šoką. Už įvairius pažeidimus vairuotojui gresia nemenka bauda.