Penktadienį apie 16.20 val. Kaune, Vytauto pr., į juvelyrinę parduotuvę įėjo vyriškis, kuris buvo be kaukės, neginkluotas ir paprašė parodyti auksinę grandinėlę, kurios vertė apie 200 eurų.

Parduotuvės darbuotojui nuėjus iš patalpos į rūsį atnešti grandinėlės, staiga į parduotuvę įėjo kaukėtas ir ginkluotas, daiktu panašiu į revolverį, vyriškis, kuris ginklą įrėmė pardavėjai į galvą sakydamas „šausiu“.

Tuo metu antrasis, nekaukėtas vyriškis daužė vitrinos stiklą ir griebė padėklą su auksiniais auskarais bei dėžutę su juvelyriniais dirbiniais.

Išgirdęs dūžtant stiklus, parduotuvės darbuotojas, grįždamas iš rūsio patalpos, stengėsi blokuoti parduotuvės duris bei sulaikyti plėšikus, praneša Kauno pareigūnai.

Nekaukėtą vyrą jam pavyko sulaikyti.

Antrasis pasišalino iš įvykio vietos. Tačiau jau visai netrukus, gavę operatyvų pranešimą apie nusikalstamą veiką ir pasišalinusį asmenį, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės ir kinologas Dainius Daukša su keturkoju kolega Tobiu bei kartu patruliavusia Lietuvos policijos mokyklos kursante Rugile Olisevičiūte sulaikė Šiaulių gatvėje.

Krūmuose pareigūnai rado ir krepšį su juvelyriniais dirbiniais, ir pirštines, kaukę bei minėtą ginklą.

Kaip paaiškėjo, abu vyrai (gim. 1988 m. ir 1991 m.) Vilkaviškio gyventojai, kurie jau ir anksčiau teisti.

Jie buvo pristatyti į policijos komisariatą, kur pripažino padarę nusikalstamą veiką ir vieną iš nusikaltimo padarymo motyvų įvardino, kad reikėjo žiedo pasipiršti draugei.

Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 3 d., dėl plėšimo. Už tai gresia nuo dvejų iki dešimties metų nelaisvės.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.