Šįkart toje pačioje mašinos slaptavietėje pareigūnai aptiko vežtą 41 kg automobilių katalizatorių laužo kontrabandą, praneša muitinės atstovai.

Muitininkai galėtų papasakoti ne vieną istoriją apie kontrabandininkų automobilius. Viena iš temų – nuolat su nelegaliu kroviniu sulaikomos vis tos pačios mašinos, kad ir vairuojamos jau visai kitų savininkų.

Tokį automobilį – „Fiat Stilo“ antradienio rytą Nidos kelio poste patikrino ir Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai. Mašiną vairavęs Rusijos pilietis A. R. muitininkams sakėsi nieko draudžiamo į Lietuvą nesivežantis, tačiau pareigūnai nusprendė mašiną detaliai patikrinti: turėta informacijos, kad ja gali būti gabenama kontrabanda.

Netrukus paaiškėjo, kad muitininkų įtarimai pagrįsti – nuardžius priekinę „Fiat“ salono apdailą po ja rasta specialiai įrengta slėptuvė, kur aptikti paketai su 41 kilogramu automobilių katalizatorių laužo. Priklausomai nuo katalizatoriaus sudėties sulaikytos kontrabandos vertė gali siekti nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų.

Rusijos piliečiui teko nutraukti suplanuotą kelionę – jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl kontrabandos, o „Fiat Stilo“ ir nelegalus krovinys sulaikyti.

Mašina veikiausiai bus konfiskuota, tačiau reikia pastebėti, kad tas pats automobilis prieš dešimt mėnesių – 2016 m. rugsėjo pradžioje jau buvo sulaikytas Raigardo kelio poste. Tąsyk toje pačioje slėptuvėje muitinės pareigūnai surado 1 233 pakelių baltarusiškų cigarečių kontrabandą. „Fiat Stilo“ buvo konfiskuotas, tačiau, kaip matyti, vėliau automobilį aukcione įsigijęs kitas asmuo vėl nusprendė jį panaudoti šešėliniam verslui.

Norisi tikėtis, kad po šio sulaikymo daug mačiusi mašinos slėptuvė pagaliau bus išmontuota, o automobilis grįš „į doros kelią“. Žinoma, viskas priklausys nuo jo naujųjų savininkų.