Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Rasos Meištės teigimu, vaikinas apklaustas. Devynių mėnesių vairavimo stažą turinčiam moksleiviui nėra atimta teisė vairuoti. Pasak gimnazijos direktoriaus Rimto Baltušio, įtariamuoju sukėlus avariją, per kurią žuvo du žmonės, tapęs moksleivis šiuo metu laiko brandos egzaminus.

Direktorius teigė po avarijos bendravęs su juo, tačiau plačiau kalbėti apie abiturientą ir jo klasės draugų pramogas per Paskutinio skambučio šventę gimnazijos vadovas atsisakė. Anksčiau jis yra pasakojęs, kad tądien abiturientai buvo išsinuomoję limuziną, juo šventinį rytą į gimnaziją atsivežė auklėtoją.

Kodėl vėliau mokiniai persėdo į savo automobilius, jis atsakyti negalėjo. Žūčių pareikalavusi avarija įvyko gegužės 25-ąją, apie 14.30 val. Policijos duomenimis, kelyje Panevėžys-Velžys, ties Vyčių kaimu, nuo abituriento vairuojamo BMW automobilio, važiavusio iš Velžio į Panevėžį, nukritusi dekoracija – kartotinė skrybėlė atsitrenkė į paskui važiavusį „Land Rover“.

Po smūgio skrybėlė nuskriejo ant važiuojamosios kelio dalies. Netikėtos kliūties išsigandusi „Opel Meriva“ 26-erių vairuotoja bandė stabdyti, tačiau sumėtytas automobilis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir trenkėsi į priešais važiavusį sunkvežimį.

Per baisų susidūrimą vietoje žuvo „Opel Meriva“ šalia vairuotojos vaikiškoje automobilinėje kėdutėje sėdėjusi jos 6-iametė dukrelė. Jos mamą iš sumaitoto automobilio ugniagesiai-gelbėtojai ištraukė jau nesąmoningą.

Greitosios medicinos pagalbos medikai moterį dar maždaug 40 minučių bandė reanimuoti vietoje, tačiau ir jos gyvybės išgelbėti nepavyko. Žuvusioji, kaip ir įtariamasis avarijos kaltininkas, vairuotojo pažymėjimą buvo gavusi prieš devynis mėnesius.