Vyrui dėl pasipriešinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Silių kaimo prieigose patikrinimui sustabdė keturratį motociklą „SMC Quodzilla“. Paaiškėjo, kad transporto priemonę vairavo 33-ejų vietos gyventojas. Jo vairuojamas ketutrratis buvo be valstybinių numerių, išregistruotas, neturėjo privalomojo civilinės atsakomybės draudimo ir techninės apžiūros dokumentų, praneša VSAT.

Maža to, Šalčininkų rajono gyventojas neturi teisės vairuoti, o važinėjosi būdamas neblaivus. Į įvykio vietą pasieniečių iškviesti policijos pareigūnai vairuotojui nustatė 1,93 promilės girtumą. Jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Pareigūnams besiaiškinant įvykio aplinkybes į šią vietą atėjo du vietos gyventojai, vienas kurių prisistatė esąs sulaikyto vairuotojo giminaitis. Jis įvairiais būdais bandė pareigūnus įkalbėti paleisti vairuotoją. Pamatęs, kad pastangos yra bevaisės, vyras ėmė grasinti pasieniečiams, įžeidinėti ir žeminti pareigūnų garbę ir orumą necenzūriniais žodžiais. Aršus vairuotojo gynėjas kelis kartus bandė smogti pasieniečiui, todėl prieš jį buvo panaudotos ašarinės dujos. Smarkuolį VSAT pareigūnai surakino antrankiais. 53-ejų „teisybės“ ieškotojas buvo pristatytas į Vilniaus rinktinę, kur jam nustatytas 2,61 promilės girtumas.

Dėl pasipriešinimo šiam Šalčininkų rajono gyventojui pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia viešieji darbai, bauda arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Keturračio vairuotoją bei transporto priemonę pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams, kurie toliau tirs šį įvykį.