Savaitės pradžioje buvo gautas Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovų pranešimas, jog Klaipėdoje, Savanorių g. apie 6 val. ryto buvo užfiksuoti du gaisro židiniai, tarp kurių yra nemažas atstumas, tad iš karto įtarta, kad tai gali būti tyčinis padegimas. Tos pačios dienos pavakarę gaisrininkai pranešė, jog greta Onkologinės klinikos užfiksuoti dar šeši gaisro židiniai įvairiuose miško plotuose ir išdegęs apie 50 arų plotas. Čia taip pat įtarta tyčinė žmonių veikla, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra.

O naktį iš pirmadienio į antradienį pareigūnams buvo pranešta, kad dega „Kino studija“. Atvykę į įvykio vietą patruliai aptiko 20-metį vaikiną ir 21-erių merginą, kurie nurodė, jog jų 18-metis bičiulis vykdo padegimus, o jie iškvietę ugniagesius. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato patrulių rinktinės pareigūnai sulaikė 18-metį Klaipėdos rajono gyventoją, kuris įtariamas neseniai padegęs mišką Melnragėje bei sukėlęs gaisrus Neringoje.

Dėl visų šių nusikalstamų veikų buvo pradėti trys ikiteisminiai tyrimai, tačiau visi jie sujungti į vieną ir atliekami pagal LR BK 271 str. 1 d. ir 187 str. 2 d. Jam vadovauja ir kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Virginija Tilvikienė.

Klaipėdos miesto apylinkės teisme trečiadienį vyks posėdis, kurio metu teismas spręs ar tenkinti prokurorės prašymą.