Šiaulių apskrities policijos atstovai praneša, kad Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų surengta operacija savo netikėtumu nustebino įvykio liudininkais tapusius vieno didžiulio Šiaulių prekybos centro lankytojus. Gegužės 23 d. užblokavę nuo stogo aikštelės nuvažiavusį automobilį „BMW X5“, iš jo išsodintai porai – 23 metų vaikinui ir 20-metei jo sugyventinei – pareigūnai uždėjo antrankius ir, įsodinę į tarnybinį automobilį, atgabeno į areštinę.

Tuo pat metu kiti pareigūnai viename Šiaulių viešbutyje sulaikė šių žmonių prostitucijai išnaudojamą nepilnametę ir jos klientą.

Sulaikytoji sugyventinių pora dviem paroms buvo uždaryta į areštinę, abiem pareikšti įtarimai dėl pelnymosi iš kitų asmenų, tarp jų ir nepilnamečių, prostitucijos. Už tai įtariamiesiems gresia nelaisvė iki dešimties metų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Šiauliuose pastaruoju metu gyvenantys joniškiečiai sąvadavimo „verslą“ ėmė sukti nuo šių metų pradžios ir palaipsniui net bandė jį plėsti.

Iš pradžių jie išnaudojo jau trisdešimtmetį peržengusią, šeimą turinčią moterį, interneto erdvėje pasiskelbusią apie darbo paieškas.

Jos teikiamas lytines paslaugas sugyventiniai reklamavo viename interneto pažinčių tinklalapyje. Sąvadautojai atsakydavo į klientų telefoninius skambučius, derindavo jų susitikimo vietą bei laiką ir pasiimdavo pusę moters už lytines paslaugas uždirbtų pinigų. Valanda lytinių paslaugų buvo įkainota 80 eurų, pusvalandis – 50 eurų.

Prostitucijai išnaudojama moteris klientams buvo vežama į išnuomotų pigiausių Šiaulių viešbučių kambarius, tuo tikslu išnuomotą butą, kartais vyrų lytinę aistrą jai tekdavo tenkinti automobiliuose. Kai moteriai išnaudojimas nusibodo, ji su sąvadautojais atsisveikino ir apsisprendė dirbti savarankiškai. Tačiau tai nesužlugdė sugyventinių verslo, nes jiems dirbti liko 17-metė joniškietė.

Dorovingumu nepasižyminčią merginą prostitucijai jie buvo užverbavę jau anksčiau, motyvuodami ją argumentu – kam vyrus linksminti už dyką, jei iš to gali uždirbti pinigų.

Vėliau poros „versle“ atsirado dar viena nepilnametė – 16-metė, laikraštyje pasiskelbusi apie darbo paieškas. Tik nepilnametėms atitekdavusi uždarbio dalis buvo daug menkesnė – jos gaudavo nuo trečdalio iki ketvirtadalio uždirbtos sumos.

Į savo nelegalų „verslą“ šiauliečiai planavo įtraukti dar dvi per interneto socialinius tinklus užverbuotas merginas, kurios artimiausiu metu turėjo atlikti bandomuosius klientų aptarnavimus.

23 metų sąvadavimu įtariamas vyras su teisėtvarka reikalų jau yra turėjęs. 2015 m. jis buvo teistas už viešosios tvarkos pažeidimą, nes Joniškio r., Lankaičių k., būdamas neblaivus, sumušė taip pat girtą vaikiną.