A. Lengvinas kaltinamas tuo, kad 2016 m. balandžio mėn. Kaune, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia tris kartus peiliu dūrė nukentėjusiajam į krūtinės kairę ir dešinę puses bei kairę šlaunį, nuo ko nukentėjusysis netrukus įvykio vietoje mirė.

Tačiau viskas tuo nesibaigė, jis toliau siautėjo. Netrukus jis viešoje vietoje – gatvėje Kaune, demonstruodamas elementarių moralės bei elgesio normų niekinimą, niekinantį požiūrį į aplinkinius, grubiai pažeisdamas visuomenėje priimtas elgesio taisykles ir elgdamasis ypatingai įžūliai, mesdamas du akmenis išdaužė namo lango stiklo paketą. Taip pat, be jokios dingsties, vieną kartą peiliu tyčia dūrė pro šalį einančiam nukentėjusiajam, į dešinę krūtinės pusę. Kitaip tariant, iš chuliganiškų paskatų, demonstruodamas nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdydamas visuomenės rimtį bei tvarką, sukėlė nukentėjusiajam sunkų sveikatos sutrikdymą.

A. Lengvinui už nužudymą gresia nuo 7 iki 15 metų nelaisvės, o už sunkų sveikatos sutrikdymą iš chuliganiškų paskatų baudžiama laisvės atėmimu nuo dvejų iki dvylikos metų.

Kaip jau buvo rašyta, teismo posėdžiui dar neprasidėjus kaltinamasis A. Lengvinas pareiškė norą nušalinti gynėją. Tas pats pasikartojo ir teismo posėdžio metu. Kaltinamasis A. Lengvinas net kelis kartus pareiškė teismui, kad atsisako gynėjo, nori gintis pats ir prašo teismo posėdį atidėti.

„Noriu gintis pats, gynėja tik žiūri, kad nebūtų pažeistas procesas. Advokatė nesuinteresuota gynyba, todėl noriu nušalinti gynėją. Noriu asmeniškai ir tinkamai susipažinti su bylos medžiaga ir gintis pats. Prašau duoti laiko gynybai. Ginsiuosi be advokatės“, - emocingai reagavo A. Lengvinas.

Tačiau teismas, išklausęs visas puses, nusprendė netenkinti kaltinamojo prašymo ir bylą pradėti nagrinėti.

Toliau teismo posėdyje, teisėjui vėl pasiteiravus kaltinamojo pozicijos, pastarasis nesivaldė ir ironizuodamas paaiškino, ką galvoja apie šį teismo posėdį: „Jums mano nuomonė nesvarbi. Išvirkit, suvalgykit ar pakarkit, noriu gintis pats. Advokatė nesidomi mano byla, ji tik tam, kad nebūtų pažeista konstitucija, žmogaus teisės ir procesas. Atsisakau dalyvauti teisme, teiskit mane už akių. Man vienodai šviečia aš teisme nedalyvauju, kol teismas neatsižvelgs į mano norus.“

Teismas nusprendė padaryti pertrauką ir kitą teismo posėdį paskyrė birželio viduryje. Todėl daugiau nužudymo ir sunkaus sveikatos sutrikdymo aplinkybių nepaaiškėjo.

Pasak prokuroro Vytauto Gatavecko kaltinamasis neprisipažįsta įvykdęs sunkių nusikaltimų, kuriais yra kaltinamas. A. Lengvinas aiškina, kad jis tik gynėsi.

Į teismo posėdį atvykęs, po dūrio į krūtinę išgyvenęs, nukentėjusysis pasakojo, kad tą dieną jis grįžinėjo namo, kai pastebėjo, kad kažkas daužo namo, kuriame jis gyvena, langus. Jis priėjo ir norėjo sudrausminti minėtą vyrą, tačiau prišokęs vyras smogė jam į krūtinę. Nukentėjusysis nespėjo net sureaguoti. Nesuprato kas nutiko, nematė nei ginklo, nei peilio ar kažko panašaus.

Tik vėliau suvokė, kas nutiko ir išsikvietė greitąją med. pagalbą. Kol laukė greitosios smarkiai kraujuojančią žaizdą laikė užspaudęs ranka. Daugiau jis nieko nematė.

Ligoninėje sužinojo, kad dūris buvo mirtinas. Jeigu nebūtų spėjęs laiku išsikviesti pagalbos ir jam nebūtų laiku atlikta operacija, jis būtų miręs.