Kauno apygardos teismas J. Pauliukevičiui dėl nužudymo skyrė 10 metų laisvės atėmimo, o dėl pasikėsinimo nužudyti 9 metų laisvės atėmimo bausmes. Tačiau, subendrinus abi bausmes, paskirta galutinė 12 metų laisvės atėmimo bausmė.

Taip pat teismas įpareigojo J. Pauliukevičių nukentėjusiesiems atlyginti daugiau nei 11 000 eurų siekiančią turtinę ir neturinę žalą.

Į teismo posėdį atvykę J. Pauliukevičiaus tėvai mano, kad skirta bausmė yra per didelė, nes Vytautui Rugieniui nieko nenutiko, jis liko gyvas.

Pats J. Pauliukevičius teismo posėdyje sėdėjo panarinęs galvą ir jos nedrįso pakelti.

DELFI primena, kad J. Pauliukevičius, kaltinamas tuo, kad jis 2016 m. spalio 9 d., apie 1 val., tikslesnis laikas ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas, gyvenamajame name, esančiame Kauno r., Garliavos sen., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto dėl asmeninių nesutarimų su namo savininko Vytauto Rugieniaus sugyventine Regina Navickiene metu, tyčia ranka sudavė mažiausiai vieną smūgį nukentėjusiajai į galvą, mažiausiai du kartus į ranką ir mažiausiai vieną kartą peiliu dūrė R. Navickienei į kaklą. Nukraujavusi R. Navickienė netrukus įvykio vietoje mirė.

Po to jis, siekdamas nužudyti moters sugyventinį V. Rugienių, kaip jo nusikaltimą mačiusį asmenį, tyčia mažiausiai vieną kartą smogė vyrui į kaklą tuo pačiu peiliu, kuriuo nužudė R. Navickienę. Nusikalstamos veikos nebaigė dėl priežasčių, nepriklausančių nuo jo valios, kadangi V. Rugienius po padaryto sužalojimo nukrito ant lovos bei neteko sąmonės, ir J. Pauliukevičius, būdamas įsitikinęs, jog vyras mirs, užrakinęs nukentėjusiųjų namo duris iš įvykio vietos pasišalino.

Pirmojo teismo posėdžio metu kaltinamasis atsiprašė V. Rugieniaus ir jo artimųjų, taip pat atsiprašė nužudytosios artimųjų. J. Pauliukevičius iš dalies pripažįsta savo kaltę. Vaikinas teigia, kad šis nusikaltimas įvyko dėl alkoholio, o moterį nužudė, nes buvo išprovokuotas.

J. Pauliukevičius teisme pasakojo, kad visą tą dieną girtavo kartu su V. Rugieniumi ir R. Navickiene. Į parduotuvę teko eiti du kartus, abu kartus pirkti degtinės ir alaus ėjo vyrai. Grįžę į V. Rugieniaus namus toliau girtavo. Tuomet kilo žodinis konfliktas, kuris peraugo į veiksmus. J. Pauliukevičiaus sudavė moteriai kelis smūgius ranka, tada griebė peilį ir dūrė R. Navickienei į kaklą. O paskui, norėdamas pašalinti žmogžudystės liudininką puolė kitą sugėrovą ir su tuo pačiu peiliu rėžė senoliui į kaklą.

J. Pauliukevičius teisme pasakojo, kad su 73 metų V. Rugieniumi nesipykdavo, o su panašaus amžiaus nužudytąja pykdavosi neretai, nes ji neva nepagarbiai kalbėdavo apie jį, prikurdavo istorijų, apkalbėdavo. Kaltinamasis teigė, kad R. Navickienė ir tą kartą pradėjo barti J. Pauliukevičių, griebė dubenį ir metė į jį. Vaikinas teigia, kad R. Navickienė pati išprovokavo jį smurtui.

Po vieno sugėrovo nužudymo ir kito sužalojimo vaikinas išėjo į lauką ir prisidegė cigaretę. Paskui nuvažiavo pas mamą ir jai pasakė, kad nužudė žmogų, parodė peilį. Mama sūnumi nepatikėjo.

Išgyvenęs stiprų nukraujavimą V. Rugienius teisme pasakojo, kad kartas nuo karto priimdavo J. Pauliukevičių pas save pagyventi, maitindavo. Pasak V. Rugieniaus, iki mirties jam truko kelių milimetrų. Vyro kakle yra didžiulis randas, pasikeitė balsas.

Kaltinamojo motina teisme parodymus duoti atsisakė.