Kartu su partnere Myra Hindley nusikaltėliai, praminti „durpynų žudikais“, per dvejus metus atėmė gyvybes penkiems 10-17 metų amžiaus vaikams ir paaugliams. Dėl visų žmogžudysčių pora prisipažino, praneša tiesa.com.

Pora atskleidė nužudę penkis vaikus. Keturių vaikų kūnai buvo rasti palaidoti durpyne. Mažiausiai keturios aukos prieš mirtį buvo seksualiai išnaudotos.

Penktosios aukos - 12-mečio berniuko - dėl kurio nužudymo nuteistieji prisipažino, palaikai, manoma, taip pat palaidoti durpyne. Jų rasti nepavyko iki šiol, nors žmogžudystė įvykdyta prieš 53-ejus metus.

„Durpynų žudikai“ pareigūnams neatskleidė, kurioje vietoje palaidotas vaikas, teigdami, kad neprisimena patys. I.Brady'is itin saugomoje ligoninėje mirė dėl natūralių priežasčių, jo mergina M.Hindley prieš dešimtmetį dėl krūtinės infekcijos, atsiradusios po širdies smūgio.

Žudikas prieš nusitaikydamas į vaikus buvo ir anksčiau patekęs į pareigūnų akiratį, tačiau bausmių išvengė. Jo partnerė, susitikinėdama su I.Brady, pasimatymu metu planuodavo bankų apiplėšimus bei skaitydavo kriminalinę literatūrą apie nusikaltimus ir kankinimus, kol vyras sugalvojęs įvykdyti tobulą žmogžudystę. Pirmąją jų auka tapo 16-metė paauglė, o vėliau pora nebegalėjo liautis, kol nebuvo sulaikyti.

M.Hindley augo asocialioje šeimoje su alkoholiku tėvu bei nuolat prieš ją smurtaujančia motina. Įsimylėjusi I.Brady'į ji prisidėjo prie žiaurių planų. Ir nors teisme ji aiškino per nusikaltimus buvusi apsvaiginta, o jos vaikinas grasinęs susidorojimu, jos nebuvo pasigailėta. Moteris surasdavo potencialias aukas ir įviliodavo jas į automobilį žinodama, kad vaikai bus nužudyti.

Po I.Brady'io mirties policija kreipėsi į visuomenę ir patvirtino, kad penktosios aukos kūno vis dar ieškoma ir tyrimas nebaigtas tol, kol jo tėvai negalės tinkamai palaidoti prieš pusę amžiaus nužudyto savo sūnaus.