2016 m. rugpjūtį jau buvo sulaikyti šeši įtariamieji – du 1977 m. ir 1984 m. gimę klaipėdiečiai, dvi 1994 m. ir 1997 m. gimusios Tauragės r. gyventojos ir 1978 m. Plungės r. gyventojas, bei su automobilių vagystėmis siejamas vieno iš įtariamųjų brolis, gimęs 1973 m. Tąkart pareigūnams pavyko rasti ir savininkams gražinti keturis automobilius.

O praėjusią savaitę pareigūnai išaiškino dar tris su šia nusikalstama grupe siejamus įtariamuosius – 1980 m. gimusį klaipėdietį, jau teistą už vagystes užsienio šalyse, bei lig šiol neteistus 1986 m. gimusią moterį ir 1990 m. gimusį vaikiną. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, po ilgo ir nuoseklaus darbo surado dar aštuonis grupuotės pavogtus automobilius, praneša Klaipėdos policija.

Iš viso praėjusią savaitę pareigūnai išaiškino šešių automobilių, pavogtų Klaipėdoje ir Klaipėdos r., bei dviejų automobilių, pasisavintų Švedijos Karalystėje ir Vokietijoje, vagystes. Daugiausia įtariamuosius domino „Toyota Prius“ automobiliai – jie pavogti trys, dar du – „Toyota Corrola“ automobiliai, bei po vieną „Audi A6“ ir BMW modelio automobilius.

Organizuota grupuotė pasižymėjo ypatingu įžūlumu – ne visus Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone vogtus automobilius jie varginosi išveždami – dauguma jų realizuoti čia pat, uostamiestyje, dar dviem vogtais automobiliais naudojosi patys ilgapirščiai – praėjusių metų rugpjūtį sulaikyta 1994 m. gimusi Tauragės rajono gyventoja, kuriai įtarimai jau buvo pareikšti, uostamiestyje buvo pričiupta prie Kretingoje vogto BMW vairo. Dar viena, 2009 m. pagaminta, „Toyota“ įtariamieji naudojosi įžūliai pritaikę jai 2004 m. pagaminto to paties modelio automobilio dokumentus.

Automobilius realizuoti įtariamiesiems padėjo itin kokybiškos „auksarankių“ paslaugos, automobilių identifikaciniai numeriai buvo suklastoti taip, kad, nei naujajam savininkui, nei „Regitros“ darbuotojui jokių abejonių dėl jų tikrumo, automobilio registravimo metu, nekildavo. Dalį automobilių pareigūnai jau grąžino teisėtiems savininkams, kiti bus grąžinti, atlikus būtinus procesinius veiksmus.

LR BK 178 str. 3 d. už svetimo turto pagrobimą dalyvaujant organizuotoje grupėje numato laisvės atėmimą iki 8 metų.