Pernai gegužę 7 motociklininkų kompanija pakeliui iš Southamptono į Weymouth’ą laužė kone visas kelių eismo taisykles: smarkiai viršijo leistiną greitį, dideliu greičiu su keleive važiavo ant galinio rato, neturėjo specialios aprangos, praneša tiesa.com.

Keliems motociklininkams tai primins solidžios baudos, o vienas apie kelių eismo taisykles galės galvoti artimiausius 3 su puse metų – juos praleis kalėjime už eismo įvykio sukėlimą, kurio metu sunkiai sužalota kartu su juo važiavusi mergina.

Vieno motociklininko kamera nufilmuoti vaizdai leidžia matyti, kad vienu metu motociklininkai važiavo net greičiau nei 280 km/h. Kai kompanija sustojo, 29 metų Adam’as Wilde'as ištarė: „Galiu važiuoti dar greičiau“, o už jo sėdėjusi 16-metė Georgina vyriškio draugus paragino neskatinti vairuotojo važiuoti greičiau, nes jie užsimuš.

Šie merginos žodžiai vos netapo pranašiški. Kelyje A35 ties Dorchesteriu A. Wilde'as nesuvaldė galingo ir didžiuliu greičiu važiuojančio „Suzuki 1300“ motociklo ir šis virto. Tyrimo metu paaiškėjo, kad motociklas čiuožė daugiau nei 350 metrų, o nuo jo nukritęs vairuotojas bei mergina po sąlyčio su asfaltu nuskriejo apie 50 metrų.

Jie dėvėjo šalmus ir tai greičiausiai išgelbėjo merginos ir vaikino gyvybes, tačiau buvo be specialių aprangų, todėl patyrė itin rimtų sužalojimų.

G. Saville dvi savaites buvo ištikta komos, jai prireikė daugybės operacijų, teko persodinti nemažai odos: iš viso ištvėrė per 30 operacijų, vietoj sutrupėjusios alkūnės įdėtas metalinis implantas.

„Nuo tos akimirkos, kai pabudau iš komos, nesuprantu, kas įvyko. Teisingumas niekada nebus įvykdytas, tai atėmė iš manęs ateitį, mano pomėgius. Daugiau niekam neleisiu rizikuoti mano gyvenimu“, – dabar sako mergina.
Vairuotojas nukentėjo mažiau – patyrė įvairių kaulų lūžių ir tikina, kad po avarijos prarado atmintį.

Į kalėjimą jis pasiųstas už pavojingą vairavimą. Net ir išėjęs į laisvę dar mažiausiai pusantrų metų neturės teisės vairuoti.