AMOK kodas šifruojamas kaip „spontaniškas smurto proveržis“, šis grėsmių likvidavimo planas skiriamas iškilus netikėtai grėsmei visuomenei, kai vienas ar keli asmenys paima žmonių įkaitais ir juos sužaloja arba net nužudo. Pasak specialistų, AMOK nusikaltėliai, skirtingai nei tiesiog įkaitus paėmę asmenys, siekiantys sau naudos, dažniausiai nelinkę derėtis, jų tikslas – sužaloti ar nužudyti. Patys agresoriai dažniausiai po įvykdytų išpuolių neišgyvena – jie arba pakelia ranką prieš save, arba būna nukauti pareigūnų.

AMOK išpuoliai būna žaibiški ir trunka itin trumpai. Geras pareigūnų pasirengimas yra būtinas, o, remiantis policijos patrulių veiklos instrukcija, patruliai, gavę informacijos apie objekte paimtus įkaitus, užsibarikadavusį ginkluotą asmenį (-is), nedelsdami informuoja policijos budėtoją ir užtikrina, kad kiti asmenys būtų patraukti nuo įvykio vietos saugiu atstumu, o įvykio vieta aptverta. Jei pastebėtas destruktyvus ar mirtinai pavojingas agresorių elgesys, girdėti šūviai, pareigūnai privalo laikydamiesi teisės aktų nedelsiant surasti įtariamąjį ir jį neutralizuoti, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Ketvirtadienį policijos pareigūnai treniravosi pagal legendą, jog daugiabutyje Jūros g. 1 neva aptikti keturių nužudytų asmenų kūnai, liudininkai matę keturis nusikaltėlius, bėgančius uostamiesčio centro link. Policijos budėtojas apie susidariusią situaciją informuoja policijos vadovybę ir į pagalbą pasitelkiami antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai. Netrukus keturi šaunamaisiais ginklais ginkluoti vyrai neva įsiveržė į Klaipėdos Muzikinio teatro patalpas, kur „nužudę ir sužaloję“ kelis asmenis, dar kelias dešimtis paėmė įkaitais. Vos po poros minučių į įvykio vietą atskuba pirmieji policijos pareigūnų ekipažai, o keli į lauką išbėgę „nukentėjusieji“ emocingai pasakoja apie matytus siaubus ir šaudynes.

Pirmieji atvykę pareigūnai aptveria teritoriją, nukreipia praeivius ir nukentėjusiuosius į saugias zonas, o netrukus atvykę Kontaktinio būrio pareigūnai, naudodamiesi priedanga, įsiveržia į pastatą ir išlaisvina būrelį nukentėjusiųjų, ginkluoti agresoriai tuo metu užsibarikaduoja antrame pastato aukšte. Operacijos vadovo nurodymu pastatas blokuojamas, atvyksta medikai ir ugniagesiai, jie teikia visą būtiną pagalbą. Netrukus atvykę „Aro“ pareigūnai perima situacijos kontrolę, vykdoma intervencija – agresoriams grasinant, jog „gyvi nepasiduos“, įvyksta susišaudymas, kurio metu vienas agresorius nukaunamas.

Anot Klaipėdos apskrities VPK viršininko A. Motuzo, tokios pratybos būtinos siekiant užtikrinti pareigūnų pasiruošimą ekstremalioms situacijoms ir pamatyti realią pareigūnų parengties būseną, jų gebėjimą operatyviai reaguoti ir atlikti savo pareigą maksimaliai sumažinant agresorių daromą žalą.

Operacijos metu pareigūnai naudojo tik garsinius šovinius.