R. Ž. kaltintas tuo, kad 2016 m. balandžio mėn. savo gyvenamojoje vietoje, bute Kaune, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, buitinio konflikto su tėvu metu virtuviniu peiliu tyčia tris kartus dūrė tėvui į krūtinę, dėl ko šis netrukus įvykio vietoje mirė, praneša Kauno apygardos teismas.

Kaltinamasis kaltu prisipažino, tačiau teigė, kad dėl girtumo neprisimena, kas vyko namuose. Atsimena tik tai, jog grįžus namo jam buvo smūgiuota iš už nugaros į galvą. Mano, jog smūgiuoti galėjo tėvas, nes daugiau pašalinių žmonių namuose nebuvo. Taip pat atsimena, kad kvietė greitąją pagalbą, gaivino tėvą.

Įvertinęs kaltinamojo R. Ž. padarytus veiksmus nukentėjusiojo atžvilgiu, sužalojimų pobūdį ir lokalizaciją, teismas padarė išvadą, kad R. Ž. suprato, jog savo veika kėsinasi į kito žmogaus gyvybę, numatė, kad gali atimti gyvybę, ir nors tėvo mirties nesiekė, sąmoningai leido tokiems padariniams atsirasti, tai yra nužudė savo tėvą.

Teismas, skirdamas bausmę kaltinamajam, atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pobūdį, pavojingumo laipsnį, kaltės formą, veikos padarymo motyvus, kaltininko asmenybę, atsakomybę lengvinančias bei sunkinančias aplinkybes.

Kaltinamasis padarė labai sunkų tyčinį smurtinį nusikaltimą – nužudė savo šeimos narį, tačiau anksčiau neteistas, administracine tvarka nebaustas, neigiamų charakterizuojančių duomenų nėra. Be to, jis prisipažino padaręs nusikalstamą veiką, gailėjosi, suteikė tėvui pagalbą – pats kvietė greitąją medicinos pagalbą, po įvykio gaivino nukentėjusįjį. Įvertinus visas šias aplinkybes, R. Ž. skirta 8 metų laisvės atėmimo pataisos namuose bausmė.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.