VSAT informuoja, kad penktadienį Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai ties Šalčininkų rajono Pakūsų kaimu pastebėjo šalikelėje apvirtusį automobilį „Volkswagen Passat“ lietuviškais registracijos numeriais.

Transporto priemonė eismo įvykio metu buvo stipriai apgadinta – sumaitotas variklio dangtis, stipriai subraižytas stogas, aplankstyti sparnai, išdužo priekinis stiklas.

Automobilio viduje pasieniečiai pastebėjo moterį, kuriai padėjo išsivaduoti iš mašinos salono. 26 metų Šalčininkų rajono gyventojai VSAT pareigūnai suteikė pirmąją pagalbą ir iškvietė medikų ekipažą. Šis moterį išvežė į ligoninę.

Apvirtusį „pasatą“ apžiūrėję pasieniečiai už įskilusio priekinio bamperio pastebėjo cigarečių pakelius. Paaiškėjo, kad čia esančioje ertmėje iš viso slėptos 187 pakuotės „Minsk Capital“ markės rūkalų, pažymėtos baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestintų prekių gabenimo pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Automobilis ir cigaretės saugomi Vilniaus rinktinėje.